Pravi rat počeo je između te zemlje i Palestine čije su jedinice kopneno i preko vazduha napale izraelske gradove i naseljena mesta. Ispaljeno je na hiljade raketa, jezivi snimci kruže društvenim mrežama.

Nemanja LJubisavljević (26) stigao je ovog leta u Izreal iz novosadske Vojvodine, a sa ekipom Makabija potpisao je višegodišnji ugovor.

- Hvala vam što ste se javili. Živim u Haifi, tako da za sada nema nikakvih problema ovde. Mi smo na severu zemlje. Oseća se napetost, ali mere su preduzete da smo svi sigurni. Koliko vidim ljudi su normalno kreću na ulicama grada Haife - rekao je za Kurir Nemanja LJubisavljević.

Centar i jug Izraela su pod snažnom raketnom vatrom, zbog neprekidnog i širokog napada iz Gaze, a broj mrtvih i ranjenih se povećava iz časa u čas. samim tim, normalno je da niko u Izrealu i ne pomišlja na sportska dešavanja.

- U stalnoj sam komunikaciji sa ljudima iz kluba, videćemo šta će se dogoditi u narednim satima. Ako se situacija ne smiri, klub će preduzeti sve moguće mere da nam obezbedi povratak kući na određeni period, dok se sve ovo ne završi.

Nemanja LJubisavljević otkriva da se pravi rat vodi na jugu Izreala.

- U Tel Avivu je gora situacija. Neki klubovi su pustili strance da odu kućama već danas, a neki su ostali. Videćemo šta će biti.

U kontaktu je sa porodicom u Srbiji.

- Čuo sam se sa svojima, nije im prijatno zbog svega ovoga, ali nadaju se najboljem. Veruju da će se smiriti ili da ću doći kući u najgorem slučaju.

Nekoliko je srpskih fudbalera u prvoj i drugoj ligi Izraeal. Drže se zajedno.

- Nema nas mnogo. Čuo sam se se par igrača. Kod njih je takođe mirno, ali isto tako prate situaciju i gledaju šta će biti, odnosno da li ćemo morati uskoro da napustimo zemlju - otkrio je Nemanja LJubisavljević.

BONUS VIDEO:

(Kurir sport)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".