Apelacioni sud u Beogradu saopštio je danas da je doneo odluku da se Zoranu Marjanoviću, koji je prvostepeno osuđen na kaznu zatvora od 40 godina zbog ubistva supruge Jelene Marjanović 2016. godine, ukine pritvor i da se on odmah pusti na slobodu.

Pritvor je, kako je objašnjeno u saopštenju drugostepenog suda, najstroža mera za obezbeđenje prisustva okrivljenog i nesmetano vođenje krivičnog postupka.

Apelacioni sud je odluku doneo, "imajući u vidu da se kritični događaj desio 2. aprila 2016. godine, pre više od sedam godina, te da je okrivljeni lišen slobode tek 15. septembra 2017. godine i da se u pritvoru nalazio do 12. jula 2018. godine kada mu je pritvor ukinut, a zatim da mu je ponovo određen pritvor po objavljivanju napravnosnažne presude," navodi se u saopštenju.

Precizirali su da, i pored značajnog interesovanja za ovo suđenje, o kojem je nesporno izveštavao veliki broj štampanih i elektronskih medija, činjenice i okolnosti koje se odnose na sam način izvršenja dela i težinu posledice istog, protekom vremena od izvršenja su izgubile na intenzitetu i značaju da bi u ovoj fazi postupka dovele do uznemirenja javnosti i ugrožavanja nesmetanog i pravičnog vođenja tog krivičnog postupka.

Imajući u vidu navedeno, Apelacioni sud je našao da je opravdan predlog branilaca okrivljenog da mu se ukine pritvor i odmah pusti na slobodu.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".