Апелациони суд у Београду саопштио је данас да је донео одлуку да се Зорану Марјановићу, који је првостепено осуђен на казну затвора од 40 година због убиства супруге Јелене Марјановић 2016. године, укине притвор и да се он одмах пусти на слободу.

Притвор је, како је објашњено у саопштењу другостепеног суда, најстрожа мера за обезбеђење присуства окривљеног и несметано вођење кривичног поступка.

Апелациони суд је одлуку донео, "имајући у виду да се критични догађај десио 2. априла 2016. године, пре више од седам година, те да је окривљени лишен слободе тек 15. септембра 2017. године и да се у притвору налазио до 12. јула 2018. године када му је притвор укинут, а затим да му је поново одређен притвор по објављивању направноснажне пресуде," наводи се у саопштењу.

Прецизирали су да, и поред значајног интересовања за ово суђење, о којем је неспорно извештавао велики број штампаних и електронских медија, чињенице и околности које се односе на сам начин извршења дела и тежину последице истог, протеком времена од извршења су изгубиле на интензитету и значају да би у овој фази поступка довеле до узнемирења јавности и угрожавања несметаног и правичног вођења тог кривичног поступка.

Имајући у виду наведено, Апелациони суд је нашао да је оправдан предлог бранилаца окривљеног да му се укине притвор и одмах пусти на слободу.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".