Predlog ovonedeljnog jelovnika su tradicionalna jela na kašiku koja greju dušu tokom prvih jesenjih dana:

PONEDELJAK: Krompir paprikaš

Potrebno je:

  • 1 glavica crnog luka
  • 2 pileća bataka
  • 1 šargarepa
  • 500 grama krompira
  • 1 paprika
  • 1 paradajz
  • so i biber
  • suva začinska paprika, veza svežeg peršuna.

Priprema: Izdinstajte luk, papriku, paradajz i rendanu šargarepu. Dodajte meso i nalijte vodom. Dodajte krompir i začine i kuvajte dok se sve lepo "upihtija". Dodajte svež peršun i sklonite sa ringle.

Foto: Jutjub printskrin/kuhinja za 10

 

 

UTORAK: Bosanski lonac

Potrebno je:

  • 1 kg mesa
  • 1 kg svežeg kupusa
  • 1/2 kg krompira
  • 250 g razne zeleni
  • 150 g zrelog paradajza
  • 150 g crnog luka
  • 100 g suve slanine
  • 20 g belog luka
  • 5-6 zrna bibera
  • 2 paprike
  • 1 kašičica suve začinske paprike
  • peršunov i celerov list
  • so

Priprema: Predinstajte luk, šargarepu, paškanat, paradajz i slaninu. Dodajte meso i začine. Zatim posložite krompir i kupus, i nalijte vodom. Kuvajte dobra dva sata dok se sve lepo ne raskuva.

Foto: Jutjub printskrin/Letina kuhinja

 

 

SREDA - Pasulj

Potrebno je:

  • 2 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 2 paškanata
  • 500 grama pasulja
  • so i biber, začinska crvena paprika.

Priprema: Posni pasulj napravite tako što ćete na ulju prodinstati rendanu šargarepu i paškanat i crni luk. Dodajte opran pasulj i nalijte sa vodom. Kuvajte oko sat i po, dodajte začine i beli luk i sklonite sa ringle.

Foto: Jutjub printskrin/Letina kuhinja

 

 

ČETVRTAK - Boranija

Potrebno je:

  • 1 galvica crnog luka
  • 1 pakovanje zeleni za supu
  • 500 grama mlade boranije
  • 350 grama piletine
  • 100 slaninice

Priprema: Boraniju očistite i otkuvajte. U dubljoj šerpi prodinstajte luk i zelen, a onda dodajte meso i dinstajte. Dodajte boraniju i nalijte vodu. Dodajte začine po želji i svež peršun. Sve kuvajte oko sat vremena.

Foto: Jutjub printskrin/Bakina kuhinja

 

 

PETAK: Punjene paprike

Potrebno je:

  • 500 grama mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 100 grama pirinča
  • 2 rendane šargarepe
  • začini po želji
  • 10 većih paprika
  • 500 ml

Priprema: Paprike očistite od peteljki i semenki i operite ih. U dubljoj činiji izmešajte meso, seckan luk, rendanu šargarepu, opan pirinač, so, biber, kurkumu, i svež peršun. Sve izmešajte i napunite smesom paprike. Paprike poređajte u lonac, nalijte sa paradajz sokom i malo vode i kuvajte oko 45 minuta.

Foto: Jutjub printskrin/SOS Kitchen

 

(Kurir stil)

BONUS VIDEO: