Предлог овонедељног јеловника су традиционална јела на кашику која греју душу током првих јесењих дана:

ПОНЕДЕЉАК: Кромпир паприкаш

Потребно је:

  • 1 главица црног лука
  • 2 пилећа батака
  • 1 шаргарепа
  • 500 грама кромпира
  • 1 паприка
  • 1 парадајз
  • со и бибер
  • сува зачинска паприка, веза свежег першуна.

Припрема: Издинстајте лук, паприку, парадајз и рендану шаргарепу. Додајте месо и налијте водом. Додајте кромпир и зачине и кувајте док се све лепо "упихтија". Додајте свеж першун и склоните са рингле.

Фото: Јутјуб принтскрин/kuhinja za 10

 

 

УТОРАК: Босански лонац

Потребно је:

  • 1 кг меса
  • 1 кг свежег купуса
  • 1/2 кг кромпира
  • 250 г разне зелени
  • 150 г зрелог парадајза
  • 150 г црног лука
  • 100 г суве сланине
  • 20 г белог лука
  • 5-6 зрна бибера
  • 2 паприке
  • 1 кашичица суве зачинске паприке
  • першунов и целеров лист
  • со

Припрема: Прединстајте лук, шаргарепу, пашканат, парадајз и сланину. Додајте месо и зачине. Затим посложите кромпир и купус, и налијте водом. Кувајте добра два сата док се све лепо не раскува.

Фото: Јутјуб принтскрин/Letina kuhinja

 

 

СРЕДА - Пасуљ

Потребно је:

  • 2 главице црног лука
  • 2 шаргарепе
  • 2 пашканата
  • 500 грама пасуља
  • со и бибер, зачинска црвена паприка.

Припрема: Посни пасуљ направите тако што ћете на уљу продинстати рендану шаргарепу и пашканат и црни лук. Додајте опран пасуљ и налијте са водом. Кувајте око сат и по, додајте зачине и бели лук и склоните са рингле.

Фото: Јутјуб принтскрин/Letina kuhinja

 

 

ЧЕТВРТАК - Боранија

Потребно је:

  • 1 галвица црног лука
  • 1 паковање зелени за супу
  • 500 грама младе бораније
  • 350 грама пилетине
  • 100 сланинице

Припрема: Боранију очистите и откувајте. У дубљој шерпи продинстајте лук и зелен, а онда додајте месо и динстајте. Додајте боранију и налијте воду. Додајте зачине по жељи и свеж першун. Све кувајте око сат времена.

Фото: Јутјуб принтскрин/Bakina kuhinja

 

 

ПЕТАК: Пуњене паприке

Потребно је:

  • 500 грама млевеног меса
  • 1 главица црног лука
  • 100 грама пиринча
  • 2 рендане шаргарепе
  • зачини по жељи
  • 10 већих паприка
  • 500 мл

Припрема: Паприке очистите од петељки и семенки и оперите их. У дубљој чинији измешајте месо, сецкан лук, рендану шаргарепу, опан пиринач, со, бибер, куркуму, и свеж першун. Све измешајте и напуните смесом паприке. Паприке поређајте у лонац, налијте са парадајз соком и мало воде и кувајте око 45 минута.

Фото: Јутјуб принтскрин/SOS Kitchen

 

(Курир стил)

БОНУС ВИДЕО: