- Na području sela Banjska bezbednosna situacija i dalje ostaje napeta, a napadi vatrenim oružjem na policijske jedinice se nastavljaju istim intenzitetom, u zavisnosti od kretanja kriminalnih grupa - oglasila se sa još jednom tzv. Kosovska policija, trećim saopštenjem nakon izbijanja novih tenzija.

"Napadači su bili maskirani i teško naoružani"

Poručuju da se policijske akcije sprovode prema planovima i dešavanjima na terenu, te da službenici reaguju u samoodbrani.

Nakon što su prethodno saopštili da je ubijen jedan od napadača, sada stiže potvrda o novim ubistvima, i hapšenju.

- Prema zvaničnim informacijama sa terena, prilikom razmene vatre, potvrđeno je ubistvo još dvojice napadača, koji su bili maskirani, uniformisani i teško naoružani, a potvrđeno je i hapšenje uniformisanog i naoružanog napadača - potvrdili su iz tzv. KP.

Navode i da je jedan službenik KP zadobio lakše telesne povrede.

Uhapšena još četvorica

Osim kod Banjske, policijski službenici uhapsili još osoba na području sela Rudare.

Kako navode, tokom obavljanja rutinske kontrole vozila, lišili su slobode četvoricu osumnjičenih kod kojih je pronađena radio veza.

Bez iznošenja više detalja, oni ih povezuju sa „kriminalnim grupama“, navodeći da će sve dalje radnje protiv njih biti preduzete u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima.

Iz policije ujedno poručuju da nastavljaju da pozivaju „kriminalne grupe“ da se predaju pravosudnim organima, a dok građane pozivaju na saradnju sa organima za sprovođenje zakona, u interesu smirivanja situacije i opšte bezbednosti.

Uviđaj lica mesta se nastavlja u saradnji i koordinaciji sa više institucija, uključujući Policijski inspektorat takozvanog Kosova.

BONUS VIDEO:

(Kossev)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".