- На подручју села Бањска безбедносна ситуација и даље остаје напета, а напади ватреним оружјем на полицијске јединице се настављају истим интензитетом, у зависности од кретања криминалних група - огласила се са још једном тзв. Косовска полиција, трећим саопштењем након избијања нових тензија.

"Нападачи су били маскирани и тешко наоружани"

Поручују да се полицијске акције спроводе према плановима и дешавањима на терену, те да службеници реагују у самоодбрани.

Након што су претходно саопштили да је убијен један од нападача, сада стиже потврда о новим убиствима, и хапшењу.

- Према званичним информацијама са терена, приликом размене ватре, потврђено је убиство још двојице нападача, који су били маскирани, униформисани и тешко наоружани, а потврђено је и хапшење униформисаног и наоружаног нападача - потврдили су из тзв. КП.

Наводе и да је један службеник КП задобио лакше телесне повреде.

Ухапшена још четворица

Осим код Бањске, полицијски службеници ухапсили још особа на подручју села Рударе.

Како наводе, током обављања рутинске контроле возила, лишили су слободе четворицу осумњичених код којих је пронађена радио веза.

Без изношења више детаља, они их повезују са „криминалним групама“, наводећи да ће све даље радње против њих бити предузете у сарадњи и координацији са правосудним органима.

Из полиције уједно поручују да настављају да позивају „криминалне групе“ да се предају правосудним органима, а док грађане позивају на сарадњу са органима за спровођење закона, у интересу смиривања ситуације и опште безбедности.

Увиђај лица места се наставља у сарадњи и координацији са више институција, укључујући Полицијски инспекторат такозваног Косова.

БОНУС ВИДЕО:

(Коссев)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".