Na lice mesta stigli su inspektori, policijski službenici koji su pozvali nadležne iz Zoološkog vrta na Paliću, a ono što zanima najviše građane je odakle mali lav u subotičkim atarima, u blizini puteva, da li ga je neko namerno tamo ostavio ili je životinja pobegla iz nečije kuće, možda automobila...

Prema rečima svedoka, životinja je umiljata, pitoma i prilično je iznurena, a sada je isplivao snimak koji potvrđuje njihove reči. 

Kako se vidi na snimku, mladunče kralja životinja mirno leži dok je ljudi maze. 

Životinja nije pobegla iz zoo-vrta na Paliću, rekli su nadležni. Sa mesta gde je nađena odvedena je u jednu od veterinarskih ambulanti gde je pregledana.

Sonja Mandić, direktorika Zoološkog vrta na Paliću, kaže za "Blic" da nije poznato odakle mali lav na Čantavirskom putu, ali je njima oko 10.30 časova Specijalna jedinica MUP-a za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštitu životne sredine javila da je potrebno da im Zoološki vrt pomogne sa zbrinjavanjem jednog lavića.

Životinja je u jako lošem stanju

- Odmah smo izašli na teren na lokaciju koju nam je dostavila policija i postupali smo onako kako je neophodno da lav dobije najbolju prvu pomoć. Podatke iz istrage i odgovore na pitanja odakle bi lav mogao da bude nemamo, istražne postupke vode nadležni u policiji i Pokrajinska inspekcija za zaštitu životne sredine, ali što se tiče samog stanja mogu jedino da kažem da je jedinka u zaista lošem stanju. Pretpostavka je da je star svega nekoliko meseci, ali zbog stanja nije moguće utvrditi da li je star četiri ili pet meseci - kaže Sonja Mandić.

FOTO: J.L.

 

 

 

Lav je dobio infuziju, pružena mu je prva pomoć i da se svi nadaju za početak da će preživeti.

- Iskreno se nadamo da će biti dobro, da će preživeti, da bi nadležni mogli da donose dalje odluku i gde će biti smešten, jer teško da će moći da ostane u Zoološkom vrtu na Paliću, jer kapaciteta za prihvat nemamo. Mi ćemo mu svakako pomoći, učinićemo sve da se oporavi. Za početak je jedino važno da ga oporavimo i dignemo na noge. Kada laboratorijske analize budu gotove veterinar će moći da da preciznije mišljenje o stanju malog lava. Čekamo da ga oporavimo. Na laboratoriji i rendgenu je bio u veterinarskoj stanici u Subotici da bi mogli da isključimo neke mogućnosti, ali rezultate još uvek nemamo - kaže Mandić za "Blic".

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".