На лице места стигли су инспектори, полицијски службеници који су позвали надлежне из Зоолошког врта на Палићу, а оно што занима највише грађане је одакле мали лав у суботичким атарима, у близини путева, да ли га је неко намерно тамо оставио или је животиња побегла из нечије куће, можда аутомобила...

Према речима сведока, животиња је умиљата, питома и прилично је изнурена, а сада је испливао снимак који потврђује њихове речи. 

Како се види на снимку, младунче краља животиња мирно лежи док је људи мазе. 

Животиња није побегла из зоо-врта на Палићу, рекли су надлежни. Са места где је нађена одведена је у једну од ветеринарских амбуланти где је прегледана.

Соња Мандић, директорика Зоолошког врта на Палићу, каже за "Блиц" да није познато одакле мали лав на Чантавирском путу, али је њима око 10.30 часова Специјална јединица МУП-а за сузбијање еколошког криминала и заштиту животне средине јавила да је потребно да им Зоолошки врт помогне са збрињавањем једног лавића.

Животиња је у јако лошем стању

- Одмах смо изашли на терен на локацију коју нам је доставила полиција и поступали смо онако како је неопходно да лав добије најбољу прву помоћ. Податке из истраге и одговоре на питања одакле би лав могао да буде немамо, истражне поступке воде надлежни у полицији и Покрајинска инспекција за заштиту животне средине, али што се тиче самог стања могу једино да кажем да је јединка у заиста лошем стању. Претпоставка је да је стар свега неколико месеци, али због стања није могуће утврдити да ли је стар четири или пет месеци - каже Соња Мандић.

ФОТО: Ј.Л.

 

 

 

Лав је добио инфузију, пружена му је прва помоћ и да се сви надају за почетак да ће преживети.

- Искрено се надамо да ће бити добро, да ће преживети, да би надлежни могли да доносе даље одлуку и где ће бити смештен, јер тешко да ће моћи да остане у Зоолошком врту на Палићу, јер капацитета за прихват немамо. Ми ћемо му свакако помоћи, учинићемо све да се опорави. За почетак је једино важно да га опоравимо и дигнемо на ноге. Када лабораторијске анализе буду готове ветеринар ће моћи да да прецизније мишљење о стању малог лава. Чекамо да га опоравимо. На лабораторији и рендгену је био у ветеринарској станици у Суботици да би могли да искључимо неке могућности, али резултате још увек немамо - каже Мандић за "Блиц".

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".