- U narednih sat vremena na području Topličkog i Jablaničkog okruga pljuskove sa grmljavinom i kratkotrajnom pojavom grada - navodi se u hitnom upozorenju RHMZ.

Upozorenje važi za period do 20.50.

Kiša napravila mini jezera u Nišu

Nevreme praćeno jakim pljuskom i grmljavinom pogodilo je večeras Niš oko 18.45 časova. Za kratko vreme pala je velika količina kiše pa su se na delovima ulica formirala mini jezera.

Grad veličine lešnika obrao jabuke u Čačku

Jako olujno nevreme praćeno intenzivnim gradom pogodilo je tokom popodnevnih sati sela u okolini Čačka i Gornjeg Milanovca. Desetominutnu grad veličine lešnika koji je pogodio bio je dovoljan da, prema rečima meštana, ošteti rod jabuka i to pred samu berbu

Upozorenje RHMZ

RHMZ) objavio je upozorenje da se posle podne očekuju intenzivni pljuskovi sa grmljavinom u pojedinim delovima Srbije, uključujući i Beograd.

Kako piše na sajtu RHMZ, posle podne na području zapadne i jugozapadne Srbije, a uveče i tokom noći i na području srednjeg i južnog Banata, Podunavskog okruga, delovima Braničevskog okruga i Šumadije, lokalno se očekuju izraženi pljuskovi sa količinom kiše od 10 do 30 mm za kratak vremenski period, grmljavinom, ponegde i kratkotrajnom pojavom grada.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".