Širom Srbije biće kiše i pljuskova praćenih grmljavinom, naročito posle podne. Na zapadu i jugozapadu Srbije za kratko vreme može pasti i do 30 litara kiše po kvadratnom metru, a biće uslova i za grad.

Toplo vreme zadržaće se u većem delu zemlje uz kišu i pljuskove sa grmljavinom koji lokalno mogu biti izraženiji uz kratkotrajnu pojavu grada na zapadu i jugozapadu Srbije.

Vetar u većem delu slab promenljiv, ujutro i pre podne u košavskom području umeren i jak, a na jugu Banata povremeno i olujni jugoistočni, posle podne u slabljenju.

Najniža temperatura od 12 stepeni na jugoistoku Srbije do 21 stepen na jugu Banata, a najviša od 26 do 31 stepen.

Na snazi narandžasti meteoalarm

U zapadnom delu Srbije upaljen je narandžasti meteoalarm koji označava opasno vreme. 

Foto: RHMZ printskrin

 

 

Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Vreme u Beogradu

U glavnom gradu promenljivo oblačno i nestabilno vreme, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Vetar ujutro i pre podne umeren, kratkotrajno i jak jugoistočni, posle podne u slabljenju.

Najniža temperatura oko 21 stepen, a najviša oko 31 stepen.

Prognoza za naredni period

Sreda 20.09.2023:

Promenljivo oblačno, u brdsko-planinskim predelima ponegde sa kratkotrajnom kišom, a na jugu i sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab do umeren, pre podne severozapadni, posle podne jugoistočni. Najniža temperatura od 14 do 18 °S, a najviša od 25 do 28 °S. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 80%.

Četvrtak 21.09.2023:

Promenljivo oblačno i u većini mesta suvo sa dužim sunčanim intervalima, a kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom mogući su tek ponegde u brdsko-planinskim predelima. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, uveče u košavskom području u pojačanju. Najniža temperatura od 12 do 18 °S, a najviša od 27 do 30 °S.Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 60%.

Petak 22.09.2023:

Pretežno sunčano, ponegde uz promenljivu oblačnost, ali će se zadržati suvo. Vetar slab i umeren, u košavskom području jak južni i jugoistočni, na jugu Banata sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od 12 do 20 °S, a najviša od 28 do 32 °S. Upozorenje: Tmax ≥ 32°C, verovatnoća 80%. Udari vetra ≥ 17 m/s, verovatnoća 60%.

BONUS VIDEO:

(sputnikportal.rs/RTS)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".