Широм Србије биће кише и пљускова праћених грмљавином, нарочито после подне. На западу и југозападу Србије за кратко време може пасти и до 30 литара кише по квадратном метру, а биће услова и за град.

Топло време задржаће се у већем делу земље уз кишу и пљускове са грмљавином који локално могу бити израженији уз краткотрајну појаву града на западу и југозападу Србије.

Ветар у већем делу слаб променљив, ујутро и пре подне у кошавском подручју умерен и јак, а на југу Баната повремено и олујни југоисточни, после подне у слабљењу.

Најнижа температура од 12 степени на југоистоку Србије до 21 степен на југу Баната, а највиша од 26 до 31 степен.

На снази наранџасти метеоаларм

У западном делу Србије упаљен је наранџасти метеоаларм који означава опасно време. 

Фото: РХМЗ принтскрин

 

 

Прогнозиранe су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе.

Време у Београду

У главном граду променљиво облачно и нестабилно време, повремено са кишом и локалним пљусковима са грмљавином.

Ветар ујутро и пре подне умерен, краткотрајно и јак југоисточни, после подне у слабљењу.

Најнижа температура око 21 степен, а највиша око 31 степен.

Прогноза за наредни период

Среда 20.09.2023:

Променљиво облачно, у брдско-планинским пределима понегде са краткотрајном кишом, а на југу и са локалним пљусковима и грмљавином. Ветар слаб до умерен, пре подне северозападни, после подне југоисточни. Најнижа температура од 14 до 18 °С, а највиша од 25 до 28 °С. Упозорење: Локална појава грмљавина, вероватноћа 80%.

Четвртак 21.09.2023:

Променљиво облачно и у већини места суво са дужим сунчаним интервалима, а краткотрајни пљускови са грмљавином могући су тек понегде у брдско-планинским пределима. Ветар слаб и умерен, источни и југоисточни, увече у кошавском подручју у појачању. Најнижа температура од 12 до 18 °С, а највиша од 27 до 30 °С.Упозорење: Локална појава грмљавина, вероватноћа 60%.

Петак 22.09.2023:

Претежно сунчано, понегде уз променљиву облачност, али ће се задржати суво. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју јак јужни и југоисточни, на југу Баната са ударима олујне јачине. Најнижа температура од 12 до 20 °С, а највиша од 28 до 32 °С. Упозорење: Тмаx ≥ 32°Ц, вероватноћа 80%. Удари ветра ≥ 17 м/с, вероватноћа 60%.

БОНУС ВИДЕО:

(спутникпортал.рс/РТС)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".