Nakon što je Merkur krenuo direktno nakon svog retrogradnog tranzita, 15. septembra 2023. godine, deo naših umova će se probuditi i videćemo da smo dobili ono što nam je bilo potrebno iz našeg prihvatanja negativnosti. Dobili smo ono što nam je trebalo; sada je vreme da kažemo svesno i hrabro NE.

Tri horoskopska znaka, kažu astrolozi, preduzimaju radikalne pozitivne korake da promene svoje živote nakon 15. septembra 2023. godine.

Bik

Osećate se kao da je vaše srce pohađalo Školu teških udaraca, ali uzbudljivo kada ste neko ko je povređen lošom ljubavlju jeste to što znate i svoje granice. Pokušali ste da budete osoba koja prihvata i bavi se manje privlačnim delovima vezanim za veze, ali niste budala,  i tokom direktnog Merkura, i u periodu posle 15. septembra 2023, osetićete talas samopouzdanja.

Znaćete da je vreme da kažete NE situaciji u koju ste se stavili. Da, vi preuzimate odgovornost što ste tu gde jeste i to vam daje moć da to i promenite. Sada ste veći od svojih problema, a takođe ste i gospodar svoje sudbine. Vreme je da se udaljite od negativnog, jer uviđate da je budućnost pred vama svetla i pozitivna.

Foto: Profimedia

 

Vaga

Imate utisak da ste se upravo probudili iz lošeg sna, jer Merkur ide direktno i osvežava vaše pamćenje. Našli ste se u vezi u kojoj svakodnevno gubite sebe. Partner kao da vas i ne vidi, a vi više niste toliko oduševljeni dinamikom veze i ne želite više da ulažete ni sebe ni svoje vreme u nju.

Ili se ova osoba umorila od vas ili ste se vi nesvesno umorili od njih, ali postoji poziv na akciju tokom direktnog Merkura i od 15. septembra 2023. nećete više videti razlog da ostanete u ovoj vezi. Ovo je loša ljubav koju imate i vreme je da kažete ne.

Vodolija

Pa, niste ovako zamišljali svoj ljubavni život, i još uvek niste sigurni kako su stvari završile tako turobno i jadno. Upoznali ste nekoga pre nekog vremena i mislili ste da je zanimljiv. Jedna stvar je dovela do druge, i pre nego što ste oboje shvatili, bili ste u vezi, Tokom direktnog Merkura ćete snažno oseetiti potrebu da je okončate jednom zauvek.

Ne osećate se obaveznim da ostanete tu da biste uživali u nekoj vrsti pobedničkog plesa za „neuspeh“. Nije vas briga ako ne uspete jer napuštanje loše situacije sigurno nije neuspeh. Reći ćete osobi da vam sadašnji uslovi više ne odgovaraju i da sada morate da odete. Pratite svoje srce, jer znate da ste u pravu.

(Srbija danas)

BONUS VIDEO: