On je naveo da je odmah podneo žalbu Apelacionom sudu i da narednih dana očekuje rasplet situacije.

Brkljač je rekao da je Milenkoviću pritvor određen juče, a da su navedeni isti razlozi kao i u ranijim rešenjima o pritvoru.

Prema njegovim rečima, u obrazloženju je navedeno da postoji opasnost od bekstva, s obzirom na to da Milenković, kako je formulisano, "osim što kosovskog ima i srpsko državljanstvo, pa može da pobegne u Srbiju".

Brkljač je objasnio da je drugi razlog to što njegov klijent navodno može da utiče na svedoke i na saučesnike, iako su, kako je ukazao, svedoci i neki potencijalni saučesnici već saslušani, što znači da postoje njihove izjave tužiocu i da na njih ne može više da se izrši bilo kakav uticaj.

Dodao je da je treći razlog je da bi "mogao da ponovi krivično delo“, što je, kako kaže, standardni i uobičajen razlog.

Foto: Kosovo onlajn

 

„Kako nas iskustvo uči iz ranijih slučajeva, male su šanse da se rešenje promeni i da se mom klijentu, umesto sudskog odredi kućni pritvor“, ističe Brkljač.

Dodaje da ni on ni njegov branjenik nisu veliki optimisti, s obzirom na to da se Milenkoviću na teret stavlja teško delo, krivično delo terorizma, koje je on navodno izvršio prošle godine u decembru kada su on i još neke osobe navodno bacili eksplozivne naprave na prostorije opštinske izborne komisije u Mitrovici.

„Očekujem da će ovih dana tužilac konačno i saslušati Miluna Milenkovića. Preliminarno je određeno da to saslušanje bude 20. septembra, ali ćemo da vidimo da li će se ono tada i održati“, zaključuje Brkljač.

Milun Milenković Lune je uhapšen 13. juna, u frizerskom salonu u centru Kosovske Mitrovice, a prilikom hapšenja je pretučen.

Posle njegovog hapšenja, nekoliko dana su organizovani protesti na kojima su građani tražili njegovo puštanje na slobodu.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".