Он је навео да је одмах поднео жалбу Апелационом суду и да наредних дана очекује расплет ситуације.

Бркљач је рекао да је Миленковићу притвор одређен јуче, а да су наведени исти разлози као и у ранијим решењима о притвору.

Према његовим речима, у образложењу је наведено да постоји опасност од бекства, с обзиром на то да Миленковић, како је формулисано, "осим што косовског има и српско држављанство, па може да побегне у Србију".

Бркљач је објаснио да је други разлог то што његов клијент наводно може да утиче на сведоке и на саучеснике, иако су, како је указао, сведоци и неки потенцијални саучесници већ саслушани, што значи да постоје њихове изјаве тужиоцу и да на њих не може више да се изрши било какав утицај.

Додао је да је трећи разлог је да би "могао да понови кривично дело“, што је, како каже, стандардни и уобичајен разлог.

Фото: Косово онлајн

 

„Како нас искуство учи из ранијих случајева, мале су шансе да се решење промени и да се мом клијенту, уместо судског одреди кућни притвор“, истиче Бркљач.

Додаје да ни он ни његов брањеник нису велики оптимисти, с обзиром на то да се Миленковићу на терет ставља тешко дело, кривично дело тероризма, које је он наводно извршио прошле године у децембру када су он и још неке особе наводно бацили експлозивне направе на просторије општинске изборне комисије у Митровици.

„Очекујем да ће ових дана тужилац коначно и саслушати Милуна Миленковића. Прелиминарно је одређено да то саслушање буде 20. септембра, али ћемо да видимо да ли ће се оно тада и одржати“, закључује Бркљач.

Милун Миленковић Луне је ухапшен 13. јуна, у фризерском салону у центру Косовске Митровице, а приликом хапшења је претучен.

После његовог хапшења, неколико дана су организовани протести на којима су грађани тражили његово пуштање на слободу.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".