Бориша је добио незгодан ударац против Јужног Судана пред сам крај меча, када је питање победника одавно било решено. Нико није очекивао да ће такав, тада се чинило безазлен ударац, довести до бројних компликација и коначног одстрањивања бубрега из тела младог спортисте. 

Након ове повреде Симанић је завршио у болници, а његови репрезентативни саиграчи су сваки меч играли за њега. На крају су ношени јаким емоцијама успели да постану вицешампиони света након што су изгубили у финалу Мундобаскета од селекције Немачке. 

У медијима су се појавиле бројне спекулације о здравственом стању и наставку каријере Симанића, а последње информације говоре да постоје оптимистичне прогнозе. Познати хирург Драган Радовановић изјавио је за Танјуг да Бориша има све шансе да настави да се бави спортом, само је потребно да прође време да његове ране од операције зарасту, како би он могао да има појачану физичку активност.

Јуче се популарни Бокачо појавио са екипом на балкону Скупштине града Београда где је њему и осталим српским спортистима приређен спектакуларни дочек. 

Фото: АТА имагес

 

Целу ову ситуацију око Боришиног здравља посебно је пратио Хајрудин Реџовић, пензионер из Сјенице, који је на свом Фејсбук профилу јавно објавио да је спреман да донира бубрег Симанићу. 

- Драги пријатељи, имам 73 године и 9 мјесеци али сам спреман да, ако медицинску услови дозвољавају, одмах дам бубрег кошаркашу Симанићу, да он има оба и да може да успешно настави кошаркашку каријеру - написао је Хајрудин Реџовић те позвао остале, да уколико њему не дозволе да буде донор из медицинских разлога, они размисле "о могућности давања бубрега том храбром младићу".

 

 

Како ће се ова прича завршити, остаје да се види али свакако треба одати признање овом храбром мушкарцу на потезу који је вредан дивљења.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".