Pevač mlađe generacije je posle povratka iz Crne Gore nekoliko nedelja boravio u manastirima, a onda je rešio da snimi pesmu koju je napisao i koja je čekala dosta vremena da se snimi: 

- Milan i dalje ima želju za monaštvom. To uopšte nije upitno. Ali nakon što mu je iguman manastira u kom je boravio uskratio blagoslov za iskušeništvo, jer je smatrao da je još rano za taj korak u duhovnom životu, on je to prihvatio, pa se posle nekoliko dana spakovao i krenuo za Beograd. Tu je došao na ideju da se opet posveti muzici na svoj način i da estradi pokaže sebe u nekom novom svetlu. Odmah je otišao u muzički studio i snimio pesmu, što se kaže iz prve. U pitanju je jedna od njegovih najemotivnijih pesama koje je ikada otpevao, a za koju je autor muzike i teksta. Toj odluci je najviše kumovala, ni manje ni više, nego Jelena Karleuša, koja ga je svakodnevno nagovarala da se aktivira. Milan se u početku nećkao, ali kada je video kako ga ona hvali na sva usta i podržava i kako su svi sa oduševljenjem prihvatili baladu "Ludilo", koju je on za Jelenu napisao dok je bio u manastiru, rešio je da doradi tekst i njegova nova, povratnička pesma je završena - otkrio je izvor i dodao: 

- Da bi otvorio novo poglavlje u životu i karijeri, Milan je sakrio slike sa Instagrama na kojima ima dugu kosu i ostavio samo one profesionalne, vezane za muzičku karijeru. Iako se poslednjih godina retko oglašavao na društvenim mrežama, njegove objave su uglavnom bile vezane za posete crkvama i manastirima, odakle je objavljivao fotografije. To su mnogi shvatili upravo kao nagoveštaj povratka muzici i bili su u pravu. Pesma će izaći uskoro bez najave. Milan zasad ne planira da se vraća nastupima, niti želi da daje intervjue. Svi navijaju i za duet s Karleušom, tako da ništa nije nemoguće. Za ovu njegovu odluku zna vrlo mali broj ljudi, a među njima su i Rada Manojlović i Vesna Zmijanac, koje su oduševljene i jedva čekaju da Milan zablista starim sjajem - završava izvor za "Kurir"

Možda bi se moglo reći da je Milan svoj povratak nagovestio tako što je pokplonio pesmu "Ludilo" koleginici Jeleni Karleuši. 

- Zašto se ne bi vratio na estradu? Ja ne znam stvarno gde je on otišao, ali svako ima svoje razloge i svoje borbe i odluke. Milan je nestvarno talentovan, a svi talentovani ljudi su čudaci i veliki emotivci rođeni na pogrešnoj planeti mediokriteta. On je izabrao da se bori s tim demonima okretanjem Bogu. Milan zaslužuje veliki povratak i album koji će ga staviti na mesto u muzičkom svetu koje mu pripada. On je nešto između Joksimovića i Merlina, samo potpuno svoj. Poseduje veliki kvalitet - rekla je Jelena za "Kurir".

BONUS VIDEO: