Kada su bili mali, Žiku i njegovog brata je čuvala baka. Danas ne dolaze tako često, ali meštani ovog sela se rado sećaju porodice voditelja Žike Jakšića, pa su zbog toga vrlo rado govorili o njemu.

- Kad njih nema, bar ste vi svratili (smeh). Znate kako, ovo je nekada bilo selo sa mnogo dece i porodica, sad je tako kako jeste, svi su otišli u grad i u neke bolje opštine...

Foto ATA images

Komšije dane provedene sa Žikom smatraju vrlo srećnim. 

- Mi koji smo ostali, stari meštani i dan-danas se sećamo tih srećnih dana kao da su juče bili. Žika i njegov brat su ovde proveli detinjstvo. NJihova majka radila je u mestu pored našeg sela, pa ih je baka čuvala. Danas, kao što vidite, sve je uraslo, kuća se jedva vidi od ovog trnja, a kapija zarđala. NJegov brat je bio pre par godina, međutim Žiku nismo videli odavno - kazao je jedan stariji čovek za pomenute medije, pa onda dodao:

- Bilo bi lepo kada bi održavali ovo. Ipak su odavde potekli, a jasno nam je da kod njih ne vlada finansijska kriza pa da im možda to predstavlja problem da očuvaju mesto gde su proveli detinjstvo. Mi Žiku volimo i verno pratimo njegove emisije, ali bi voleli da ga nekad vidimo i uživo - zaključio je on.

BONUS VIDEO: