Košarkaška reprezentacija Srbije vraća se danas sa Svetskog prvenstva u Manili čarter letom koji poleće u 14.30, a stižu sjajne vesti - Boriša Simanić će biti sa ekipom u avionu. Dobro je poznato da je srpski košarkaš zbog jakog udarca na meču sa Južnim Sudanom još 30. avgusta morao da bude operisan i hitno mu je odstranjen bubreg, posle čega je ostao u bolnici i sada stižu sjajne vesti da oporavak ide u dobrom pravcu.

- U zadnjem delu aviona je napravljen krevet na kome će biti Simanić, oko njega će biti medicinska ekipa, tu su anestetičari i bolničari iz bolnice Dragiše Mišović. Mi ćemo biti uz njega, naravno kao i njegova majka i devojka, tako da bih vas voleo za privatnost. Dobro je, ali lako može da se umori, sve smo pripremili da dobro podnese put - rekao je doktor reprezentacije Dragan Radovanović.

Doktor je objasnio da je problem sa povredom imao i Nikola Milutinov, pošto je dobio jak udarac na meču protiv Kanade, dok se i dalje čeka tačna procena stanja Ognjena Dobrića koji je u prvim minutima meča sa Nemačkom morao van terena. Posebno je bilo zabrinjavajuće što je jedva mogao da hoda posle svega.

Foto: printskrin RTS

 

 

- Što se tiče Dobrića, imao je jednu ozbiljnu distorziju na početku utakmice i sinoć posle meča je bilo kasno i nismo mogli da napravimo zbog uslova dijagnostiku i uradili smo prvu pomoć i zbrinjavanje, a kada dođemo u Beograd ići će na magnetnu rezonancu. Imaće i terapiju u avionu. Kad se pogleda snimak, vidi se da to ozbiljno izgleda. Imao je nekoliko puta već uganuće tog zgloba, a nadam se da zbog toga što je već zglob bio labav, da to neće biti ozbiljnija povreda - naglasio je doktor Radovanović.

Podsetimo, Boriša Simanić se oglasio posle poraza Srbije u finalu Svetskog prvenstva i zahvalio se svim saigračima na sjajnoj borbi, a i njemu će biti uručena medalja koju je na ceremoniji uzeo kapiten Bogdan Bogdanović.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".