Emiliju Kokić svi pamte po pobedi na Evrosongu. Ona je 1989. godine nastupala na Evroviziji u Švajcarskoj kao članica grupe "Riva" koja je osvojila 137 poena i odnela pobedu sa numerom "Rock me".

Emilija se povukla sa javne scene i danas živi potpuno drugačijim životom. Uspela je da odoli iskušenjima i uprkos ogromnoj popularnosti ostala je normalna osoba.

- Ja sam najviše ponosna na to što sam ostala normalna osoba. To je bilo veoma teško, sačuvati nekakve moralne vrednosti i svoja uverenja - ispričala je Emilija Kokić jednom prilikom za RTL.

Tada je otkrila i da je slava uticala na njeno zdravstveno stanje.

- Moguće da se zasićenje dogodilo jer je sve bilo intenzivno. Ni sad nisam neka planina od žene, ali sam tada završila s 48 kg na hitnoj sa vitaminskim koktelima jer nisam stigla da jedem. Jednostavno, stvari vas u tom šoubiznisu melju i sad je samo pitanje koliko ste čvrst orah - priznala je pevačica.

U intervjuu za "showbuzz.dnevnik.hr" ispričala i koliko je ponosna na pobedu koju su tada odneli.

- S obzirom na to da smo pobedili i osvojili prvo mesto, sumnjam da bih išta menjala, očito je to bio znak da je sve što smo radili i kako smo radili bilo apsolutno dobro i osmišljeno. Imali smo veliku sreću što smo imali pomoć sjajnih, vrhunskih profesionalaca koji su nam pomagali, od stajlinga, vizuelnog identiteta do imidža koji smo imali kao bend. Mi smo tada već, pre 30 i nešto godina, izgledali vrlo avangardno i bili smo ispred svog vremena. Tako da je cela ta priča i naša mladost, šarm i jedna slatka pesma takvog tipa kakva je "Rock Me Baby" u kombinaciji s našom mladalačkom energijom zapravo rezultirala najboljim mogućim plasmanom - prisetila se Emilija.

Jednom je rekla da su joj nudili skandal kako bi povećala popularnost, ali je ona to odbila.

- Meni je bio ponuđen jedan skandal, ali je to bilo prestrašno i nisam mogla da se pronađem u tome. Trebalo je da se pojavim u novinama sa pričom da sam nečija ljubavnica, ali ja to nisam htela - otrkila je ona RTL-u jednom prilikom.

(Magazin Novosti)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".