Dugo su razmišljali kako da ostvare svoje snove - da proputuju jeftino, ali u isto vreme da obavljaju svoje poslovne i privatne obaveze. Došli su na genijalnu ideju, pre par godina kupili su kombi star 19 godina, koji su "prekomponovali" u pokretni životni prostor od 6 kvadrata kojim putuju. Ovaj par odatle i radi jer su im zanimanja takva da mogu da posluju i na daljinu. U njemu imaju sve - krevet, radni prostor, kupatilo i kuhinju.

Bude se uz najlepše prizore, o kojima svako može da sanja. Nekad je to more, nekad planina, kanjoni, životinje, sve to vide ispred sebe.

Na Instagramu ih prati više od 14.000 ljudi - ljubitelja putovanja. Jeste lepo, ali nije uvek lako, kažu na Instagramu.

Goran u jednom postu govorio o obavezama koje ima kada se probudi u njihovoj interesantnoj "kući". Tokom ovakvih putovanja ima sledeće obaveze: - popeti se na krov, obrisati solarni panel - napuniti kanistere sa vodom - isprazniti otpadnu vodu - usisati i brisati prašinu - spremati klopu ako nećete svakodnevno u restoran - čišćenje hemijskog wc-a - pražnjenje otpadne vode - navići se na ograničene resurse (vodu i struju) - biti spreman da će se desiti neki kvar jer to je sastavni deo puta. Goran je u jednom  od svojih postova ispričao kao im je bilo prve večeri u kameperu.

Ispričao je i kako im je bilo prve večeri na točkovima...

- Prvu noć je bilo čudno, udobno, ali opet ne sasvim prijatno spavati na nekom parkingu. Druge noći smo našli odlično mesto u prirodi, ali nismo mogli da uživamo u njemu jer smo žurili kod majstora za kombi u Sarajevo. Treću noć smo otišli na sjajan vidikovac iznad Pala kod našeg drugara Vladana. Sa nestrpljenjem smo iščekivali izlazak sunca, ali je jak vetar sve pokvario, zeznuo nam zadnja vrata i oterao sa vidikovca bez uživanja. Premestili smo se u grad, ali nas je stigao ludački pljusak praćen gradom. Te prve tri noći su bile vatreno krštenje, ali nakon toga smo shvatili da uvek može biti nekih malih pehova, ali i neverovatnih pogleda, čistog vazduha, novih izazova. Sve su to nova iskustva koja nas oblikuju, koja nam život čine zanimljivijim.

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".