Marija Stevanović, profesorka engleskog jezika iz Trstenika uključila se u program televizije "Kurir" i ispričala da nije ni sanjala da će sa normalnog fonda časova pasti na 5 odsto.

- Kada sam počela da radim znala sam da ću ostati u nekom procentu višak, jer je smanjen broj dece. Ne bih ni ovo dobila da MInistarstvo nije odobrilo ovo odeljenje koje je upisalo decu sa posebnim potrebama. Nije bilo ništa nepoznato, ali meni je i do danas čudno, da nema direktora koji su otvoreni da me prime, posle svega ovog što se desilo. U Tehničkoj školi 5 odsto i razredno starešinstvo, konkurisala sam u jednoj školi oni su mi negativno odgovorili. Moja žalba nije urodila plodom, čekam dalje da vidim šta se dešava i sutra ću da vidim šta mogu još da nađem... - rekla je Stevanović.

Foto: Fejsbuk

 

Ona je istakla da traži, pita, ali da za sada nema posla, pa se osvrnula na presudu i dešavanja zbog kojih je i dospela u žižu javnosti.

- Kada je reč o presudi za dečake, oni su uložili žalbu na već najblažu kaznu koju su dobili... Nadam se da će biti odbijena. Ovaj koji je snimao, on je priznao krivicu i dobio je pojačani vaspitni nadzor. Ova dvojica koja su maloletna i koja su bila na Višem sudu u Kruševcu, oni su se žalili na izrečenu meru, koja je zapravo simbolična kazna. Želim da se to završi i ako mogu da počnem da živim normalni život. Sticajem okolnosti bila sam medijski izbačena iako to nisam htela - rekla je Stevnović.

Poručila je svima koji preživljavaju sličnu borbu da ne ćute da se zauzmu za sebe i da će se, uz pomoć dobrih ljudi, uvek naći rešenje.

BONUS VIDEO: