Марија Стевановић, професорка енглеског језика из Трстеника укључила се у програм телевизије "Курир" и испричала да није ни сањала да ће са нормалног фонда часова пасти на 5 одсто.

- Када сам почела да радим знала сам да ћу остати у неком проценту вишак, јер је смањен број деце. Не бих ни ово добила да МИнистарство није одобрило ово одељење које је уписало децу са посебним потребама. Није било ништа непознато, али мени је и до данас чудно, да нема директора који су отворени да ме приме, после свега овог што се десило. У Техничкој школи 5 одсто и разредно старешинство, конкурисала сам у једној школи они су ми негативно одговорили. Моја жалба није уродила плодом, чекам даље да видим шта се дешава и сутра ћу да видим шта могу још да нађем... - рекла је Стевановић.

Фото: Фејсбук

 

Она је истакла да тражи, пита, али да за сада нема посла, па се осврнула на пресуду и дешавања због којих је и доспела у жижу јавности.

- Када је реч о пресуди за дечаке, они су уложили жалбу на већ најблажу казну коју су добили... Надам се да ће бити одбијена. Овај који је снимао, он је признао кривицу и добио је појачани васпитни надзор. Ова двојица која су малолетна и која су била на Вишем суду у Крушевцу, они су се жалили на изречену меру, која је заправо симболична казна. Желим да се то заврши и ако могу да почнем да живим нормални живот. Стицајем околности била сам медијски избачена иако то нисам хтела - рекла је Стевновић.

Поручила је свима који преживљавају сличну борбу да не ћуте да се заузму за себе и да ће се, уз помоћ добрих људи, увек наћи решење.

БОНУС ВИДЕО: