Iako će planeta krajem godine krenuti direktno, možemo očekivati da ćemo osetiti delovanje njegove retrogradnosti i u sledećoj godini. Za one koji znaju kako održati ravnotežu, biće to prilika da puno bolje vide svoj cilj i put do njega.

Nakon što se retrogradnost završi, u proleće 2024. možemo doći do prvih značajnijih rezultata. Znakovi Zodijaka koji će najviše osetiti ovaj retrogradni hod su Ovan, Bik, Rak, Lav i Strelac.

Foto: Profimedia

 

 

Drevni astrolozi su verovali da kada planeta krene retrogradno, putuje kroz podzemni svet, otkopavajući skriveno znanje i dodirujući više svojstava senki koje smo skloni da ignorišemo.

Jupiter se uopšteno smatra planetom svetlosti, ali i on ima svoju stranu koja je u senci. Upamtite, to je planeta širenja i baš kao što može proširiti obilje i naše želje i snove, može proširiti i stvari koje ne želimo da vidimo, stvari koje guramo pod tepih jer su previše bolne ili neprijatne za suočavanje.

Retrogradni Jupiter bi nam mogao da izbaci nešto od ovoga na površinu. Može da ukaže na mračnu stranu situacije s kojom smo se nosili ili na odnos ili čak samo na našu sopstvenu psihu.

Kada se stvari prošire u vidokrugu, to nam omogućuje da vidimo više detalja, veću perspektivu i dublju istinu. Što više gledamo, verovatnije je da ćemo bolje videti i razumeti.

Šta god da se odvija pod ovim retrogradnim Jupiterom, nemojte da se ustručavate da dublje zagledate. Dopustite da se vaše vidno polje proširi i ostanite otvoreni za sve što se pojavi. Možda ćete samo steći novu perspektivu ili moći da vidite po prvi put stvari s višeg i tačnijeg gledišta.

Jupiter će se kretati retrogradno od 15 stepeni Bika nazad na 5 stepeni Bika. Neposredno pre nego što Jupiter biva povučen na retrogradnu teritoriju, lebdi blizu Urana.

Foto: Profimedia

 

 

Eventualni susret Jupitera i Urana je redak i sudbonosan događaj koji se neće dogoditi do aprila 2024. Ali činjenica da se Jupiter jako približio pre ovog retrogradnog putovanja daje nam povod da naslutimo šta bi moglo da se desi u ovom trenutku za nas.

Sezona pomračina u oktobru biće posebno nabijen trenutak tokom retrogradnog Jupitera. Pomračine Ovan/Vaga pomeraju fokus na način na koji izražavate svoju nezavisnost van svojih veza s drugima.

Retrogradni Jupiter u Biku proširiće ono što nam treba da nam skrene pažnju, ali verovatno će istaći i našu finansijsku situaciju. Finansijska tržišta bi takođe mogla da budu u vestima u ovo vreme.

Jupiter u Biku vezan je za pravljenje planova za budućnost, posebno kada su u pitanju naše finansije. NJegova energija favorizuje sigurnu, čvrstu i stabilnu organizaciju i rast, zato pokušajte da razmišljate u tom smeru kada se radi o novčanim pitanjima koja se mogu pojaviti.

Energetski, retrogradni Jupiter u Biku takođe može da utiče na naše osećanje samopoštovanja i vrednosti. Čemu odlučujemo da damo svoju vrednost? Možemo otkriti da se naš osećaj oko onoga što smatramo vednim menja u ovom trenutku ili se razvija kako bi bio usklađeniji s višom vizijom.

Foto: Profimedia

 

 

Iako će planeta krajem godine krenuti direktno, možemo očekivati da ćemo osetiti posledice njegove retrogradnosti i u sledećoj godini.

Za one koji znaju kako da održe ravnotežu, biće to prilika da puno bolje vide svoj cilj i put do njega. Nakon što retrogradnost završi, u proleće 2024. možemo doći do prvih značajnijih rezultata.

Znakovi Zodijaka koji će najviše osetiti ovaj retrogradni hod su Ovan, Bik, Rak, Lav i Strelac.

BONUS VIDEO: