Sinoć smo na zvezdanom nebu imali priliku da vidimo poseban fenomen Plavi Supermesec – ova neobična pojava se događa jednom u periodu od 10 do 20 godina. Uz plavi Supermesec, na nebu moći će da se vidi i Saturn.

Do pojave supermeseca dolazi kada se u istom kalendarskom mesecu, drugi put ponovi faza Punog Meseca (prvi pun Mesec ovoga meseca bio je vidljiv 1. avgusta, dok nam sledi drugi (plavi) puni Mesec večeras, 30. avgusta). Takođe, zanimljivo je u vezi Plavog Meseca da se ovo poslednji put desilo tokom 2018. godine. Dok, će do narednog doći tek 2037. godine.

Astrološko tumačenje

Pun Mesec kreće u Vodoliji i ulazi u sazvežđe Riba, te zajedno sa Saturnom pravi direktane aspekte sa Suncem u Devici – ova pojava plavog Meseca će imati bitan uticaj na svaki znak Zodijaka. Naglašavamo da ćemo njegove uticaje i efekte videti sve do 6. septembra, odnosno do nove faze Mladog Meseca.

Četiri horoskopska će nagrabusiti usled Plavog Supermeseca, a evo kako se odražava na svaki horoskopski znak Zodijaka:

Ovan

Razni izazovi će biti najviše prisutni u oblasti posla, polaganja ispita, raznih testova, lekarskih i medecinskih intervencija. Oprez sa poštovanjem propisa, ne rizikovati sa zakonskim normama; u saobraćaju. Iznenada se otvaraju nove i neobične prilike, akcenat je na "tajnim vezama".

Bik

Podrška stiže od prijatelja, sjajan period za emotivne susrete, romantičnu atmosferu, zaljubljivanje. Neka nezaboravna avantura koja će obeležiti vaš život. Mogućnost dobitaka u igrama na sreću! Za vas važi pravilo "ko rizikuje – taj i profitira" na svim poljima.

Blizanci

Dobro se informisati o raznim pitanjima investiranja, posebno kada je reč o imovini, nekretninama, novcu. Podrška od starijih osoba ili neko sa autoritetom za rešavanje poslovnih pitanja. Emotivni oslonac su porodica i partner. Izbegavati preplitanje poslovnih i ljubavnih interesa.

Rak

Potencirati što više komunikaciju, napraviti nove kontakte, uspeh u neobičnim konekcijama poslovne ili privatne prirode. Sada je sve moguće uspešno “završiti” uz nečiju asistenciju. LJubavni partner ima jako važnu ulogu i očekuje vašu posvećenost. Prihvatiti pozive za putovanje, posebno inostranstvo.

Lav

Otvaraju se novi, izazovni i povoljni poslovni aspekti. U svom tipičnom maniru treba tražiti maksimalno i pomeriti sve važeće kriterijume. Bićete dobro “nagrađeni” na svim poljima. Moguće je da napravite sjajan spoj emotivnog, ljubavnog, seksualnog, materijalnog – sve u jedan! Uživajte u onome što vam se nudi.

Devica

Pravilno balansirati između ličnog i zajedničkog, partnerskog sad je pravo umeće u umetnost. Svoje interese treba staviti na prvo mesto, ali postoje i situacije kada je partner iznad vas! Pred vama je mnogo izazova kada treba poslušati “glas srca”, razum i analize ostavite za drugu fazu. Neko će vam biti od velike pomoći.

Vaga

Dobro zaštitite sve ono što je vaša "lična tajna", jer neki pogrešan potez može lako da uruši ono što ste duže gradili. Izbegavajte koketiranja sa poslovnim prilikama i emotivnim izazovima. Prvi pogled može lako da zavara. Tražite savete od bliskih osoba, oslanjajte se na porodicu i prijatelje.

Škorpija

Sledite svoju intuiciju i primarne instikte na dobrom ste tragu da ostvarite dobit, uspeh ili "bingo". Na svim poljima su vam otvorene sjajne prilike, nema razloga da ne očekujete i ono nemoguće... za vas granice ne postoje. Sada imate mogućnost da ostvarite i neke "velike ciljeve". Spoj intelekta, duha, seksepila i faktora sreće – sve je na vašoj strani!

Strelac

Nije u vašem duhu, ali sada važi ono pravilo “strpljen – spašen”. Izbegavajte razne zamke koje lako možete da upadnete usled nedovoljnih informacija i pogrešnih procena. Nečije oči i uši možda ne znaju bolje od vas šta je rešenje, ali vam je neophodan saveznik. Za sve što planirate osluškujte i "glas razuma".

Jarac

Dovoljna je jedna "zlatna reč" i da se vaš plan uspešno ostvari. Dovoljan je jedan dodir i da "pomerite svet", pitanje je: koje su to reči i dodiri? Imate sjajne mogućnost da kombinujete lične želje i potrebe sa interesima svoje porodice, partnera ili okruženja. Što više odgovarate na izazove – uspeh i sreća će biti veći.

Vodolija

U skukobu racija i emocija, neka vas emocije vode i nećete pogrešiti. Neki odgovori ne dolaze odmah i na način na koji ste navikli, potrebno je da primenjujete nove metode i drugačije modele ponašanja. Potrebno je da pokažete neverovatnu upornost i hrabrost, odna radost, uspeh i sreća neće izostati.

Ribe

Prate vas veličanstveni aspekti i sada je idealan trenutak da ostvarite neke "tajanstvene snove". Sve mogućnosti su pred vama, a umeće života je u vama. Postavite sebi najveće ciljeve i osluškujte svoje srce, očekuju vas "zlatni plodovi". Uspeh u poslu, dobri rezultati na svim poljima i sreća u porodici i ljubavi. Moguć je i dobitak u igrama na sreću!

(ŽenaBlic)

BONUS VIDEO: