Lena Kovačević se odlično snalazi pred kamerama, a dobro joj ide i u kuhinji.

Kulinarske veštine svakodnevno trenira, što iz ljubavi, što zbog činjenice da ima porodicu koja obožava njene specijalitete, posebno kolače i torte. 

Da je ekspert za poslastice još jednom je dokazala tokom gostovanja u emisiji ”Praktična žena”, a recept Lene Kovačević za čokoladni tart bez pečenja vam prenosimo u celosti. 

Sastojci za podlogu

  • 250g mlevenog keksa
  • 25g kakao praha
  • 100g otopljenog putera
  • 2 kašike meda
  • 1 kašika ruma
  • 3 kašike mleka

Sastojci za ganaž

  • 200ml neutralne pavlake
  • 100g čokolade za kuvanje
  • 200g mlečne čokolade
  • jagode ili neko drugo voće po želji

Priprema

Sastojke za podlogu pomešajte i smesu utisnite u kalup za tart. Za ganaž otopite čokoladu sa slatkom pavlakom i prelijte preko kore.

Ohladite tart u frižideru najmanje 3 sata, a zatim ukrasite svežim jagodama ili drugim voćem po želji.

BONUS VIDEO: