U okviru prvog kola druge faze Svetskog prvenstva u košarci reprezentacija Srbije poražena je od Italije rezultatom 76:78 u grupi "I".

Ipak, ovaj poraz ne znači kraj za "orlove", kojima je preostalo da odigraju još jednu utakmici u novoformiranoj grupi.

Bez obzira na to kako se završi meč Dominikanska Republika - Portoriko, sa trenutnim učinkom 3-1 Srbija može i da ispadne i da prođe dalje.

Ispašće ako izgubi od Dominikanaca u nedelju od 14, a tog dana Italija pobedi Portorikance.

Ali, ako Srbija pobedi u nedelju Dominikansku Republiku, može da bude i prva i druga, ali i treća u grupi.

Naime, ukoliko se desi da dva tima imaju isti broj bodova, onda odlučuje njihov međusobni duel. No, ako tri ekipe imaju isti broj bodova (što može da se desi ako Srbija pobedi Dominikance, a Italijani Portorikance - asve pod uslovom da Dominikanci danas pobede Portoriko), onda se gleda koš razlika u međusobnim duelima.

Italija je izgubila sa pet razlike od Dominikane (82:87), a pobedila Srbiju sa +2. U tom trouglu, Italijani su, dakle, na -3.

Srbija je trenutno na -2, a Dominikanska Republika na pomenutih +5.

Ako bi Srbija u poslednjem kolu pobedila Dominikance sa četiri razlike (ili više), otišli bi naši košarkaši na +2 u koš-razlici u pomenutom trouglu, a Dominikanci pali na +1, te bi Srbija tako zauzela prvo mesto.

No, najvažnije je da Pešićevi izabranici pobede u nedelju, pa šta u četvrtfinalu bude - bude. Ali, sada su bar sve računice jasne...

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".