У оквиру првог кола друге фазе Светског првенства у кошарци репрезентација Србије поражена је од Италије резултатом 76:78 у групи "И".

Ипак, овај пораз не значи крај за "орлове", којима је преостало да одиграју још једну утакмици у новоформираној групи.

Без обзира на то како се заврши меч Доминиканска Република - Порторико, са тренутним учинком 3-1 Србија може и да испадне и да прође даље.

Испашће ако изгуби од Доминиканаца у недељу од 14, а тог дана Италија победи Порториканце.

Али, ако Србија победи у недељу Доминиканску Републику, може да буде и прва и друга, али и трећа у групи.

Наиме, уколико се деси да два тима имају исти број бодова, онда одлучује њихов међусобни дуел. Но, ако три екипе имају исти број бодова (што може да се деси ако Србија победи Доминиканце, а Италијани Порториканце - асве под условом да Доминиканци данас победе Порторико), онда се гледа кош разлика у међусобним дуелима.

Италија је изгубила са пет разлике од Доминикане (82:87), а победила Србију са +2. У том троуглу, Италијани су, дакле, на -3.

Србија је тренутно на -2, а Доминиканска Република на поменутих +5.

Ако би Србија у последњем колу победила Доминиканце са четири разлике (или више), отишли би наши кошаркаши на +2 у кош-разлици у поменутом троуглу, а Доминиканци пали на +1, те би Србија тако заузела прво место.

Но, најважније је да Пешићеви изабраници победе у недељу, па шта у четвртфиналу буде - буде. Али, сада су бар све рачунице јасне...

Standings provided by Sofascore

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".