Kako je Košarkaški savez Srbije juče objavio, Simanić je završio je učešće na Svetskom prvenstvu, nakon što je hitno operisan u Manili zbog povrede koju je zadobio tokom utakmice protiv.

"Orlovi" svoj četvrti meč na takmičenju igraju danas od 10.00 časova po našem vremenu, a protivnik je selekcija Italija, koja je u prethodna dva puta bila bolja od naših reprezentativaca.

Iako brojčano oslabljena, Srbija će pokušati da se osveti Italiji za bolan poraz na Evropskom prvenstvu održanom pre godinu dana. 

U prvom planu je tada bio njihov temperamentni selektor Đanmarko Poceko koji je isključen na tom meču. Nešto slično je pokušao i prptiv Dominikana kada je zbog dve tehničke isključen. Prišao je da se pozdravi sa celim timom rivala, od trenera Dominikane Nestora Garsije, do igrača na klupi, pa je onda prošao ispod koša i uputio se ka svlačionici, ali se na tome nije zaustavio, već je nastavio da pravi haos.

Foto: FIBA Basketball

 

Krenuo je ka arbitrima, pa je moralo da reaguje obezbeđenje. Nekoliko članova obezbeđenja ga je uhvatilo i sklonilo od sudija.

Poceko na ovaj način nije uspeo da trgne ekipu, pošto je Dominikanska Republika uspela da napravi iznenađenje na Mundobasketu i pobedi "azure".

Italijanski strateg je i danas u prvom planu, ali razlog je mnogo lepši. 

Naime, on je poželeo sreću teško povređenom Boriši Simaniću na svom zvaničnom Instagram profilu. 

- Sretno, Boriša - napisao je šmekerski italijanski stručnjak i pokazao svoju ljudsku veličinu. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gianmarco (@theoriginalpoz)

Podsetimo, Simanić je povređen pred sam kraj utakmice protiv Južnog Sudana, kada je pod košem dobio jak udarac laktom u predelu bubrega. Procena sudija je da udarac nije bio nameran, ali Simanić zbog bolova nije mogao da završi utakmicu.

Selektor Svetislav Pešić je izašao u javnost sa informacijama o zdravstvenom stanju našeg košarkaša.

- Najvažnija vest je da je Boriša operisan i da je u dobrom stanju sada. To je važno pre svega za njega i njegovu familiju, a i za nas. Ne samo što je naš igrač, nego je Boriša omiljen kod svih naših igrača i kod trenera. I ja odavde želim da mu pošaljem zagrljaje i poljupce, da izdrži još jedan dan, to će biti kriza, operacija je uspela. Velika je pomoć doktora koje je organizovao naš profesor Radovanović, u lošoj situaciji dobro je da je profesor bio sa njim i da se tako završilo - rekao je Pešić.

- To je bio šok za sve nas, nismo očekivali da taj udarac koji je dobio može da bude ne bolan, nego tragičan, ali dobro je da se dobro završilo. Ekipa je bila budna celu noć... Tražila se dodatna krv, jer je mnogo krvario, ali sve se dobro završilo i svi želimo da se dobro oporavi.

Srbija je prvi deo takmičenja završila bez poraza, te se kao prvoplasirani tim grupe "B" plasirala u narednu rundu. Sa druge strane, Italijani su doživeli pomalo neočekivan poraz od ekipe Dominikanske Republike i prvu fazu su završili na drugom mestu. 

Pored Srbije i Italije, u novooformljenoj grupi "I" nalazi se i Portoriko, tim koji su orlovi lako savladali u drugom meču na Mundobasketu, kao i reprezentacije Dominikanske Republike, prvoplasirani tim iz grupe "A" koji još uvek ne zna za poraz.

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO:

Avramović pružio podršku saigraču: Svi smo uz Simanića

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".