Како је Кошаркашки савез Србије јуче објавио, Симанић је завршио је учешће на Светском првенству, након што је хитно оперисан у Манили због повреде коју је задобио током утакмице против.

"Орлови" свој четврти меч на такмичењу играју данас од 10.00 часова по нашем времену, а противник је селекција Италија, која је у претходна два пута била боља од наших репрезентативаца.

Иако бројчано ослабљена, Србија ће покушати да се освети Италији за болан пораз на Европском првенству одржаном пре годину дана. 

У првом плану је тада био њихов темпераментни селектор Ђанмарко Поцеко који је искључен на том мечу. Нешто слично је покушао и прптив Доминикана када је због две техничке искључен. Пришао је да се поздрави са целим тимом ривала, од тренера Доминикане Нестора Гарсије, до играча на клупи, па је онда прошао испод коша и упутио се ка свлачионици, али се на томе није зауставио, већ је наставио да прави хаос.

Фото: ФИБА Баскетбалл

 

Кренуо је ка арбитрима, па је морало да реагује обезбеђење. Неколико чланова обезбеђења га је ухватило и склонило од судија.

Поцеко на овај начин није успео да тргне екипу, пошто је Доминиканска Република успела да направи изненађење на Мундобаскету и победи "азуре".

Италијански стратег је и данас у првом плану, али разлог је много лепши. 

Наиме, он је пожелео срећу тешко повређеном Бориши Симанићу на свом званичном Инстаграм профилу. 

- Сретно, Бориша - написао је шмекерски италијански стручњак и показао своју људску величину. 

 

Подсетимо, Симанић је повређен пред сам крај утакмице против Јужног Судана, када је под кошем добио јак ударац лактом у пределу бубрега. Процена судија је да ударац није био намеран, али Симанић због болова није могао да заврши утакмицу.

Селектор Светислав Пешић је изашао у јавност са информацијама о здравственом стању нашег кошаркаша.

- Најважнија вест је да је Бориша оперисан и да је у добром стању сада. То је важно пре свега за њега и његову фамилију, а и за нас. Не само што је наш играч, него је Бориша омиљен код свих наших играча и код тренера. И ја одавде желим да му пошаљем загрљаје и пољупце, да издржи још један дан, то ће бити криза, операција је успела. Велика је помоћ доктора које је организовао наш професор Радовановић, у лошој ситуацији добро је да је професор био са њим и да се тако завршило - рекао је Пешић.

- То је био шок за све нас, нисмо очекивали да тај ударац који је добио може да буде не болан, него трагичан, али добро је да се добро завршило. Екипа је била будна целу ноћ... Тражила се додатна крв, јер је много крварио, али све се добро завршило и сви желимо да се добро опорави.

Србија је први део такмичења завршила без пораза, те се као првопласирани тим групе "Б" пласирала у наредну рунду. Са друге стране, Италијани су доживели помало неочекиван пораз од екипе Доминиканске Републике и прву фазу су завршили на другом месту. 

Поред Србије и Италије, у новооформљеној групи "И" налази се и Порторико, тим који су орлови лако савладали у другом мечу на Мундобаскету, као и репрезентације Доминиканске Републике, првопласирани тим из групе "А" који још увек не зна за пораз.

 

Стандингс провидед бy Софасцоре

 

БОНУС ВИДЕО:

Аврамовић пружио подршку саиграчу: Сви смо уз Симанића

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".