Učesniku u takmičenju "Zvezde Granda" Mahiru Petroviću preti zatvorska kazna od 15 godina.

On je, podsetimo, usmrtio pešaka i pobegao s mesta nesreće. Tek posle nekog vremena policija je otkrila da pevač stoji iza nesreće sa smrtnim ishodom.

Foto: ATA images/Jutjub printskrin/Zvezde Granda

 

Kako je ispričao jedan advokat iz Bosne i Hercegovine, Mahirovu kaznu utvrdiće sud nakon svih dokaznih radnji i na njenu dužinu uticaće mnogi faktori.

- Bilo je takvih slučajeva u našoj praksi. Kazna zavisi od mnogo stvari, mora se utvrditi kako je došlo do nesreće, šta se sve dogodilo, u kakvom stanju je bio vozač. Maksimalna zaprećena kazna za to delo, pošto je smrtni ishod, iznosi 15 godina. Što se tiče dela koje je, kako ste mi rekli, počinio njegov otac, ne mogu tačno da vam kažem jer se tu tek ne znaju okolnosti. Svakako je i prikrivanje dela krivično delo i zaprećena je kazna zatvora - rekao je advokat iz Bosne za "Kurir".

Foto: Printskrin/Jutjub/ Zvezde Granda

 

Podsetimo, pevač je skrivio nesreću u Gornjem Vakufu-Uskoplju 31. jula i usmrtio pešaka J. B. Nastradali je sahranjen nekoliko dana kasnije, a tek se pre dva dana otkrilo da je pevač učesnik incidenta. Bosanski mediji objavili su detalje istrage. Naveli su da je pevačev otac Irfan Petrović pokušao da sakrije ono što je njegov sin uradio. On je danima obilazio auto-otpade kako bi zamenio delove na automobilu kojim je Mahir usmrtio muškarca.

Pevač je, navodno, bio u alkoholisanom stanju kada se dogodila nesreća.

- Operativnim radom na terenu policijski službenici PU Bugojno došli su do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetog krivičnog dela M. P., rođen 1997. godine, iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, koji je u trenutku saobraćajne nesreće upravljao putničkim motornim vozilom marke "audi", dok je za krivično delo pomoć počinitelju posle učinjenog krivičnog dela osumnjičen I. P., rođen 1972. godine, iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja - navodi se u saopštenju MUP SBK.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".