Milan je počeo da redovno posti, ide na molitva, pa je čak imao nameru da postane iskušenik, ali bratstvo manastira Padamine iz Crne Gore koji je često obilazi mišljenja je da je za korak ka činu iskušenika još rano i da mora još da se usavrši u trpljenju i molitvi.  

Prema saznanjima Kurira, Milan je ovu odluku protumačio kao blagoslov, a takođe je spreman da čeka koliko je potrebno da svoj život nastavi u manastiru. 

Milan nije prisustvovao liturgiji na dan manastirske slave, koju je služio mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, a na kojoj su zamonašena četvorica drugih iskušenika, dok su dvojica dobila blagoslov da postanu iskušenici i obučeni su u mantije. Milan je takođe trebao da dobije dozvolu tada da postane iskušenik, ali nije.

Sabrat manastira Padamine otkrio je nedavno novosti u vezi Milanovog iskušeništva:

- Brat Milan nije bio u manastiru tokom ovog leta, bio je za vreme velikog vaskršnjeg posta. Iako je imao, a i dalje ima želju da krene monaškim putem, stav igumana i bratije je da je ipak još rano da zvanično bude pridodat kao iskušenik, tj. našem bratstvu. Mora da prođe još vremena. Milan mora da nauči da se još više usavršava u trpljenju i molitvi. To je za njegovo duhovno dobro - rekao nam je tada ovaj monah.

BONUS VIDEO: