Милан је почео да редовно пости, иде на молитва, па је чак имао намеру да постане искушеник, али братство манастира Падамине из Црне Горе који је често обилази мишљења је да је за корак ка чину искушеника још рано и да мора још да се усаврши у трпљењу и молитви.  

Према сазнањима Курира, Милан је ову одлуку протумачио као благослов, а такође је спреман да чека колико је потребно да свој живот настави у манастиру. 

Милан није присуствовао литургији на дан манастирске славе, коју је служио митрополит црногорско-приморски Јоаникије, а на којој су замонашена четворица других искушеника, док су двојица добила благослов да постану искушеници и обучени су у мантије. Милан је такође требао да добије дозволу тада да постане искушеник, али није.

Сабрат манастира Падамине открио је недавно новости у вези Милановог искушеништва:

- Брат Милан није био у манастиру током овог лета, био је за време великог васкршњег поста. Иако је имао, а и даље има жељу да крене монашким путем, став игумана и братије је да је ипак још рано да званично буде придодат као искушеник, тј. нашем братству. Мора да прође још времена. Милан мора да научи да се још више усавршава у трпљењу и молитви. То је за његово духовно добро - рекао нам је тада овај монах.

БОНУС ВИДЕО: