Želja joj je bila ispunjena. Organizovana je zabava, nešto kao 'Hajdina sahrana još za života'.

- Želela je proslavu svog života s opširnim spiskom zvanica, svim članovima porodice i prijateljima. Opisala bih to kao uzvičnik na kraju rečenice. Pretpostavljam da je to bilo nešto kao zatvaranje njenog života, opraštanje - rekla je DŽena Satervajt, Hajdina starija sestra.

Zabava je, kaže, ličila na svadbu sa uvodnim govorom, plesom i keteringom. 

- U početku se porodica pribojavala da će se na zabavi pojaviti tek šačica ljudi, ali prijatno smo se iznenadili i oduševili. Pojavilo se 200 zvanica, u zadnji čas, usred leta. LJudi su otkazivali odmore, sedali na avione, iznajmljivali automobile, samo da bi došli i oprostili se s njom - prisetila se.

- Bila je to čarobna i bolom ispunjena proslava njenog života - dodala je DŽena.

Tokom zabave bolesna Hajdi se smejala, plesala, a zaplesala je i sa svojim suprugom na pesmu koja je svirala na njihovom venčanju.

DŽena sad promoviše takav način opraštanja od voljenih koji će ubrzo umreti. Na Tviteru je savetovala da se organizuje zabava, a ne sahrana za one koji 'imaju to prokletstvo da znaju kad će umreti'.

- To je trenutak kad zastanete i priznate sami sebi koliko život može da bude lep, a mi to ne radimo često. Bilo je stvarno posebno okupiti se i zatvoriti tu rečenicu kao grupa i reći: 'Ovo je bio njen život, dobro ga je živela!' - zaključila je DŽena, a prenosi NJujork Post.

Na kraju zabave DŽena je na Fejsbuku zahvalila svima ovim rečima:

- Zabava nije mogla da ispadne bolja. Neka Bog blagoslovi sve koji su darovali svoju ljubav, prisutnost, molitve, vreme, novac, velikodušnost. Volela bih da mogu da izrazim koliko nam je to svima značilo, ali nedostaju mi reči. Erika je pronašla mesto i dogovorila ketering. Bezbroj vas je pridonelo događaju novcem, što je u potpunosti pokrilo zabavu (!!). Moj tata je iznajmio ozvučenje. Hajdine medicinske sestre angažovale su snimatelja i fotografa. DŽuli je donela balone. Vesi je donela picu. Stiv je bio savršeni Em Si. Stiv i Stef napravili su popis za ples. Ron je održao predivan hvalospev. Ekipa Hajdinog sigurnog utočišta donela je voće i grickalice za decu i započela sa dodelom stipendije u Hajdino ime. Kelsi i Stef nabavile su tortu i organizovale serviranje hrane. DŽen Šimko je štampao pesme. Dejv je pomogao s kućicom za skakanje. Bergovi i Paterilovi pomogli su u prenosu hrane, leda i pića... Toliko vas je napisalo predivne posvete. To su samo neki primeri koji su mi sad pali na pamet - bilo je puno više pomoći, ljubavi i velikodušnosti. Najveća nagrada bila je videti Hajdinu ogromnu radost zbog svakog brižnog lica. Hvala vam

Sestra, rodbina i prijatelji napravili su sve kako bi se do poslednjeg daha osećala srećnom i voljenom.

BONUS VIDEO: