O njegovim ulogama i glumačkim bravurama i danas se priča, a malo je poznata činjenica da je pre studija glume upisao psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Posle dve godine studija predomislio se i 1990. godine je upisao glumu na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

Mnogi i ne pamte da je čuveni Glogi jednu od prvih uloga ostvario u legendarnoj seriji "Bolji život" Siniše Pavića, koja je postala jedna od najvoljenijih domaćih serija koja se i danas rado gleda. Kroz težnju junaka za boljim životom predočena je bogata i precizna slika celog jugoslovenskog društva na kraju jedne epohe.

Foto: A. Stanković

 

Tada je Glogova bio još srednjoškolac koji se interesovao za glumu, a u popularnoj seriji pojavio se u nekoliko epizoda kao školski drug Slobodana Bobe Popadića, kojeg je glumio Dragan Bjelogrlić.

Iako je imao malu ulogu, Glogovca je publika primetila zbog upečatljivog izgleda sa kovrdžavom kosom i harizme kojom je plenio.

Foto: Printskrin/Jutjub/Kurir

 

Sve što se kasnije dogodilo na profesionalnom planu ovog umetnika ostalo je istorija, počevši od uloga u ostvarenjima "Rekvijem za jedan san", "Raj", "Vukovar, jedna priča" do filma "Ubistvo s predumišljajem", koji ga je učinio slavnim.

BONUS VIDEO: