Milovan Ilić Minimaks je preminuo 2005. godine, a i danas uspomena na njega ne bledi kao ni na njegove originalne emisije u kojima je ugostio brojne zvezde Jugoslavije.

Foto: Sarić S.

 

 

Materijali slavnog Minimaksa se i danas koriste, a on je s pravom jedan od najpopularnijih televizijskih voditelja koje je Jugoslavija imala. On se ženio dva puta, iz prvog braka je dobio sina Igora, dok sa suprugom Biljanom, iz drugog braka, imao je sina Vladimira i ćerku Anu.

Foto: Arhiva Novosti

 

 

Zanimljivo je da niko od njegovo troje dece nisu želeli da krenu tim putem, a najpoznatiji je svakako Vladimir koji je objavio 11 muzičkih albuma i sarađivao sa brojnim reperima, a i poznat po sastavu "Šaila".

Inače, Vladimir danas izgleda dosta drugačije, a njegov život su obeležili brojni teški trenuci. Pored smrti oca i drugih bliskih članova porodice, njemu je 2014. dijagnostikovan tumor na pljuvačnoj žlezdi, a u tim danima mu je najveću podršku pružala supruga Vesna. Operisan je 2013. nakon čega se uspešno oporavio.

 

 

- Ja sam, nažalost, sve sahranio. Ne bih baš o tome da pričam, ali bukvalno sve. Imam sestru, ženu i sestrića - rekao je u intervjuu za Kurir.

Ana je pre dve godine u jednom od retkih razgovora za domaće medije progovorila o sećanjima na svog oca, tvrdeći da ni tokom najtežih dana nije odustajao od onoga što je voleo. Kako je istakla, čim je otišao u bolnicu imao je jednu želju, a to je da mu donesu papir i olovku, kako bi mogao da zapisuje svoje misli.

Foto: Anđela Stevanović

 

 

– Prvo što mi je tražio kada je legao u bolnicu bili su papir i olovka. Nije tražio hranu i piće, nego papir i olovku. To je bio on. On ima neke neobjavljene stvari i to se nadam da ćemo prikazati na izložbi koju planiramo – rekla je Ana tom prilikom.

BONUS VIDEO: