Dok se naši reprezentativci u Manili spremaju za start Mundobasketa, centar Denvera i MVP finala NBA lige uživa u odmoru u Srbiji.

Nikola je u četvrtak uveče u društvu supruge i prijatelja sjajno provodio na koncertu naše popularne pevačice u rodnom Somboru.

NBA as je sve vreme đuskao uz Cecine populrne hitove, a posebno ga je pogodila pesma "Šta je to u tvojim venama".

 

Podsetimo, danas počinje Svetsko prvenstvo u košarci, koji će biti održano u Japanu, Indoneziji i na Filipinima. Nikola Jokić je otkazao nastup za reprezentaciju i neće igrati na Mundobasketu.

Umor je učinio svoje posle titule sa Denverom Jokić je bio i fizički i emotivno ispražnjen, kako reče naš selektor Svetislav Pešić. A kako bi vratio energiju za predstojeću NBA sezonu Nikola se sjajano zabavlja na odmoru.

Foto: Profimedia

 

Na 19. Mundobasketu će učestvovati 32 reprezentacije, a SP će po prvi put održano u tri države. SP će po prvi put u istoriji biti održano u Indoneziji, a po drugi put u Japanu i na Filipinima.

Srbija će na SP igrati u grupi B sa selekcijama Kine, Portorika i Južnog Sudana. Srbija će prvi meč odigrati u subotu protiv Kine od 14 časova. U drugom meču prvog kola grupe B sastaće se Portoriko i Južni Sudan.

Drugo kolo u grupi B na programu je 28. avgusta, a sastaju se Kina - Južni Sudan i Portoriko - Srbija. Poslednje kolo u grupi B je 30. avgusta, a Srbija igra protiv Južnog Sudana, dok se u drugom meču sastaju Kina i Portoriko.

FOTO: M. Vukadinović

 

Srbija će biti oslabljena na SP, pošto za "orlove" neće igrati Nikola Jokić, Nemanja Nedović, Vasilije Micić, Nikola Kalinić, Aleksej Pokuševski, Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović i Alen Smailagić.

BONUS VIDEO:

Avramović najavio početak Svetskog prvenstva u košarci

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".