Devojka koja je vozila u "čupavim" papučama i zaglavila ih pod gasom, a potom ubila saputnike u kolima, osuđena je na dve doživotne kazne.

Devojka koja je vozeći u "čupavim" papučama ubila dvojicu mladića osuđena je na dve doživotne zatvorske kazne, prenose američki mediji.

Makenzi Širila bila je maloletna prošlog leta kada je, vozeći pod dejstvom kanabisa, namerno "zakucala" automobil u zid. Poginuli su njeni saputnici, a Mekenzi nije pozvala pomoć. Prolaznici su shvatili da je reč o nesreći kada su ugledali automobil, a u njemu se nalazila Mekenzi sa "čupavom" papučom zaglavljenom na gasu. Mladići u kolima bili su mrtvi i nije im bilo spasa.

Pogledajte izricanje kazne.

Sudija Nensi Margaret Ruso izrekla je devojci dve doživotne kazne, na osnovu presude da je kriva po više tačaka optužnice za ubistvo. Američki mediji su Makenzi nazivali "devojka-pakao za volanom".

Porodice žrtava, Dominika Rusoa (20) i Daviona Flanagana (19), tražile su da dve doživotne kazne budu odslužene jedna za drugom. Sudija je, ipak, odlučila da budu služene "istovremeno", što znači da će Makenzi već za 15 godina moći da traži puštanje na uslovnu slobodu.

BONUS VIDEO: