Naša atletska zvezda je veoma smireno, bez ikakve euforije, dočekala najsvečaniji trenutak u životu, mirno je i odlušala himnu "Bože pravde", ali otprilike kada je u instrumentalnom izvođenju na red došao refren, oko joj je zasuzilo.

Kako i ne bi, kada je celog života trenirala baš za ovaj momenat, u kome je i zvanično postala najbolja na planeti, na atletskom nadmetanju na otvorenom.

 

 

Kada se himna završila, Ivana se prekrstila, zahvalivši se tako Bogu na tome što je pregrmela sva iskušenja i svoj talenat toliko umnožila, da je dostigla najviše što jedan atletičar može da učini - od danas je svetska šampionka.

A sad - Pariz 2024!

Podsetimo, Ivanini izvrsni skokovi u vrlo uzbudljivom finalu šampionata planete, kog ste mogli da pratite uživo na portalu "Novosti", obezbedili su joj i učešće na narednim Olimpijskim igrama.

"Pariz 2024" je bio "rezervisan" za one koji skoče 6,86 metara ili više, a Ivana Vuleta je to dvaput nadmašila u svom pohodu na zlato.

Tako će ona peti put nastupiti na Olimpijskim igrama (debi je imala 2008. u Pekingu), a prvi put tamo neće biti kao Ivana Španović, već sa prezimenom koje ima otkako je u braku.

U Pekingu je bila 30, potom 2012. u Londonu 10. na tadašnjim olimpijskim igrama, zatim 2016. u Rio de Žaneiru treća, a 2021. u Tokiju četvrta.

BONUS VIDEO:

IVANA VULETA NAKON SVETSKOG ZLATA: Toliko dugo maštaš i sanjaš, ali uvek nedostaje nešto

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".