Prema informacijama iz istrage, sumnja se da je Miroslav uhvatio LJubivoja u svom vinogradu i pošto je posumnjao da mu krade grožđe, udario ga je automobilom dok je bežao, posle čega je on pao i preminuo.

Iako se, u prvom trenutku, činilo da je LJubivoje stradao "od ruke" Miroslava, sada se sumnja da je, ipak, nesrećni čovek, pre nego što ga je vinogradar udario vozilom u točak bicikla, pao i zadobio lakše povrede, a potom umro od - srčanog udara. Obdukcija će pokazati tačno vreme i stvarni uzrok smrti, a istraga o ovom slučaju se nastavlja raznim veštačenjima i saslušanjem mogućih svedoka. 

Osumnjičeni Miroslav J. je na zahtev VJT zadržan u pritvoru do 30 dana, koji mu je određen kako boravkom na slobodi ne bi uticao na istragu i svedoke ili ponovio delo. Inače, Miroslav J. nikada do sada nije krivično gonjen, niti osuđivan, čak ni prekršajno. 

Kako "Novosti" saznaju, Miroslav J. je u četvrtak, oko 18.30 časova, u voćnjaku u Grockoj, u ulici Lupoglavski put bb, "svestan dela i zabranjenosti istog", kako navode iz Tužilaštva, izazvao opasnost za život i delo ljudi. On je te večeri, vozilom marke "reno kango", došao do svog voćnjaka i tu zatekao LJubivoja P. kako iz njegovog vinograda krade - grožđe. 

Kada je ugledao Miroslava, LJubivoje je brzo seo na svoj bicikl i dao se u beg. Međutim, Miroslav je krenuo za njim i posle dvadesetak metara ga sustigao. Tada je, prednjim delom svog vozila, udario u zadnji točak LJubivojevog bicikla. LJubivoje je pao i - umro, a Miroslav je ubrzo uhapšen i, u prvom trenutku, teretio se za ubistvo. Međutim, delo protiv njega je kasnije prekvalifikovano. 

Miroslav je izneo odbranu pred nadležnim istražnim organima. 

- Izjavio je kako je LJubivoje, pre nego što ga je on udario vozilom, već pao sa bicikla, koji je uparkiravao između jedne trešnje i breskve, u nameri da se sakrije sa ukradenim grožđem - saznajemo iz istrage. - Navodno, videvši to, Miroslav je pozvao policiju, a onda i Hitnu pomoć.

KOMŠIJE U ČUDU

MEŠTANI Grocke kažu da su i Miroslav i LJuba poznati u kraju. Tvrde da su "dobri ljudi" i da sumnjaju da je Miroslav namerno ubio čoveka. 

- LJuba ima ženu i dete u inostranstvu, ali nisu u kontaktu, a ovde je radio u prodavnici, u kafani, na njivi - kaže jedan od komšija. - Inače je iz obližnjeg sela i živeo je kao podstanar, a poslednjih godina kod jedne žene. Nije bio problematičan, iako sam čuo da je navodno, svojevremeno, bio u zatvoru, mada meštani kažu da mu je i to namešteno. 

BONUS VIDEO:

"UŽIVAMO KAD NASMEJEMO LJUDE": "Novosti" u živopisnom naselju Srema, jedinstvenog imena

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".