Према информацијама из истраге, сумња се да је Мирослав ухватио Љубивоја у свом винограду и пошто је посумњао да му краде грожђе, ударио га је аутомобилом док је бежао, после чега је он пао и преминуо.

Иако се, у првом тренутку, чинило да је Љубивоје страдао "од руке" Мирослава, сада се сумња да је, ипак, несрећни човек, пре него што га је виноградар ударио возилом у точак бицикла, пао и задобио лакше повреде, а потом умро од - срчаног удара. Обдукција ће показати тачно време и стварни узрок смрти, а истрага о овом случају се наставља разним вештачењима и саслушањем могућих сведока. 

Осумњичени Мирослав Ј. је на захтев ВЈТ задржан у притвору до 30 дана, који му је одређен како боравком на слободи не би утицао на истрагу и сведоке или поновио дело. Иначе, Мирослав Ј. никада до сада није кривично гоњен, нити осуђиван, чак ни прекршајно. 

Како "Новости" сазнају, Мирослав Ј. је у четвртак, око 18.30 часова, у воћњаку у Гроцкој, у улици Лупоглавски пут бб, "свестан дела и забрањености истог", како наводе из Тужилаштва, изазвао опасност за живот и дело људи. Он је те вечери, возилом марке "рено канго", дошао до свог воћњака и ту затекао Љубивоја П. како из његовог винограда краде - грожђе. 

Када је угледао Мирослава, Љубивоје је брзо сео на свој бицикл и дао се у бег. Међутим, Мирослав је кренуо за њим и после двадесетак метара га сустигао. Тада је, предњим делом свог возила, ударио у задњи точак Љубивојевог бицикла. Љубивоје је пао и - умро, а Мирослав је убрзо ухапшен и, у првом тренутку, теретио се за убиство. Међутим, дело против њега је касније преквалификовано. 

Мирослав је изнео одбрану пред надлежним истражним органима. 

- Изјавио је како је Љубивоје, пре него што га је он ударио возилом, већ пао са бицикла, који је упаркиравао између једне трешње и брескве, у намери да се сакрије са украденим грожђем - сазнајемо из истраге. - Наводно, видевши то, Мирослав је позвао полицију, а онда и Хитну помоћ.

КОМШИЈЕ У ЧУДУ

МЕШТАНИ Гроцке кажу да су и Мирослав и Љуба познати у крају. Тврде да су "добри људи" и да сумњају да је Мирослав намерно убио човека. 

- Љуба има жену и дете у иностранству, али нису у контакту, а овде је радио у продавници, у кафани, на њиви - каже један од комшија. - Иначе је из оближњег села и живео је као подстанар, а последњих година код једне жене. Није био проблематичан, иако сам чуо да је наводно, својевремено, био у затвору, мада мештани кажу да му је и то намештено. 

БОНУС ВИДЕО:

"УЖИВАМО КАД НАСМЕЈЕМО ЉУДЕ": "Новости" у живописном насељу Срема, јединственог имена

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".