Lusi Letbi (33), koja se smatra najvećim serijskim ubicom dece u modernoj Britaniji, takođe je proglašena krivom zbog pokušaja ubistva još šest drugih novorođenčadi u bolnici “Grofica od Čestera”, preneo je BBC.

Lusi Letbi će ostatak svog života provesti u zatvoru.

Samo tri žene u velikoj Britaniji su ranije dobile takvu kaznu, koja podrazumeva da ne postoji minimalna kazna nakon koje bi mogla da izađe na slobodu.

Suđenje je trajalo više od 10 meseci i smatra se najdužim suđenjem zbog ubistva u Velikoj Britaniji. Letbi je ukazala da neće biti u sudnici. NJen pravni tim takođe je rekao da ona ne želi da prati proces preko video linka iz zatvora, a razlozi njenog neprisustvovanja na Krunskom sudu u Mančesteri nisu otkriveni.

Ona dakle nije čula izjave porodica žrtava, što je bila šansa ljudima da kažu sudu kako je zločin uticao na njih i njihovu okolinu.

Na suđenju se čulo kako je Letbi, koja je bila u srednjim 20-im godinama kada je sprovela zločine, ubijala novorođenčad ubrizgavajući vazduh u njihova sićušna tela, u nekim slučajevima razbijajući im dijafragme, ili u jednom slučaju gurajući cev u grlo bebe. Pokušala je da ubije dve bebe tako što im je u kesice za hranjenje sipala insulin.

Britanska policija veruje da je broj njenih žrtava još veći.

BONUS VIDEO: