Луси Летби (33), која се сматра највећим серијским убицом деце у модерној Британији, такође је проглашена кривом због покушаја убиства још шест других новорођенчади у болници “Грофица од Честера”, пренео је ББЦ.

Луси Летби ц́е остатак свог живота провести у затвору.

Само три жене у великој Британији су раније добиле такву казну, која подразумева да не постоји минимална казна након које би могла да изађе на слободу.

Суђење је трајало више од 10 месеци и сматра се најдужим суђењем због убиства у Великој Британији. Летби је указала да неће бити у судници. Њен правни тим такође је рекао да она не жели да прати процес преко видео линка из затвора, а разлози њеног неприсуствовања на Крунском суду у Манчестери нису откривени.

Она дакле није чула изјаве породица жртава, што је била шанса људима да кажу суду како је злочин утицао на њих и њихову околину.

На суђењу се чуло како је Летби, која је била у средњим 20-им годинама када је спровела злочине, убијала новорођенчад убризгавајући ваздух у њихова сићушна тела, у неким случајевима разбијајући им дијафрагме, или у једном случају гурајући цев у грло бебе. Покушала је да убије две бебе тако што им је у кесице за храњење сипала инсулин.

Британска полиција верује да је број њених жртава још већи.

БОНУС ВИДЕО: