On je pozvao muslimane da se "probude" pre nego što bude prekasno i zaštite svoju veru.

- Gde su lideri muslimanskih država u ovom trenutku? Zašto dozvoljavaju da se naše Sveto pismo otvoreno gazi i ne preduzimaju nikakve značajne mere da se zaštite muslimani i islamska vera?! - upitao je čečenski lider u video obraćanju na telegramu.

Kadirov je takođe upitao lidere islamskih zemalja: da li se zaista više plaše sankcija SAD i Evrope od gneva Svemogućeg Alaha?

- Pozivam lidere islamskih država da se probude i učine sve što je moguće da zaštite našu religiju od svake vrste zločinačkog ugnjetavanja - dodao je on, istakavši da u protivnom "može biti kasno".

 

 

Podsetimo, krajem juna u glavnoj džamiji u Stokholmu jedan muškarac u znak protesta pocepao je i zapalio Kuran. Oko 200 ljudi gledalo je ovu akciju: čovek je prvo iščupao stranice iz Kurana, njima obrisao cipele, zatim u knjigu stavio slaninu i zapalio je.

Foto: Tanjug/AP

 

Policija je nakon toga uhapsila dve osobe – organizatora spaljivanja Kurana, koji je osumnjičen za podsticanje mržnje prema etničkim grupama i kršenje zabrane o paljenju vatre na otvorenom, dok je druga osoba privedena jer je pokušala da ga pogodi kamenom.

BONUS VIDEO: 

RUSIJA: Kalašnjikov predstavio novu verziju jurišne puške AK-19

(Sputnjik)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".