Kako Hina nezvanično saznaje iz dobro obaveštenih izvora, osumnjičena je majka dvoje vrlo male dece o kojoj sada brinu njen suprug i majka. Policiji je navodno prvo priznala zločin, ali se u nastavku postupka brani ćutanjem.

Inače, državno tužilaštvo i karlovački istražni sudija nisu saglasni oko pritvorskih razloga. Županijsko državno tužilaštvo objavilo je da je istražni sudija samo delimično prihvatio njihov predlog za određivanjem istražnog zatvora, tj. samo zbog straha od uticaja na svedoke, ali ne i zbog naročito teških okolnosti krivičnog dela, prenosi Index.hr.

Državno tužilaštvo uložilo je žalbu u odnosu na taj deo odbijenog predloga, uz obrazloženje da je pritvaranje tražilo osim "zbog opasnosti od uticaja na svedoke i radi neometanog odvijanja postupka za krivično delo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti dela posebno teške".

Istražni sudija karlovačkog Županijskog suda Mladen Kosijer je svoje stanovište pojasnio Hini rečima da je krivična prijava podneta zbog sumnje na počinjenje krivičnog dela teškog ubistva, ali da se za sada ne može znati hoće li tako i ostati, odnosno radi li se zaista o teškom ubistvu ili nekoj drugoj kvalifikaciji.

Tek slede medicinska i psihijatrijska veštačenja, podsetio je Kosijer, ističući da su veštaci ti koji bi trebalo da utvrde radi li se u ovom slučaju možda o postporođajnoj depresiji, a kaže i da on za sada nije našao elemente za stavku "posebno teških okolnosti krivičnog dela".

- Odredio sam istražni zatvor, treba ispitati supruga, majku i druge svedoke a da osumnjičena utiče na njih, ali uz to još puno toga treba utvrditi, a veštačenja neretko traju dugo - kazao je sudija.

Podsećamo, telo novorođenčeta nađeno je početkom avgusta u mestu Prvan Selo kod Perušića u seoskom bunaru.

Pronašao ga je stočar kada je došao da uzme vodu iz bunara da bi napojio stoku.

(Nezavisne)

BONUS VIDEO:

ŽENA PRETILA, PSOVALA MRTVU DECU I TUKLA PRODAVAČICU: Napadnuta devojka u Obrenovcu

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".