Ona je svojevremeno u jednom intervjuu pričala o studentskim danima, a kako je istakla, roditelji su je odmalena učili da ne bude "ušuškana" u činjenici da joj je sve bilo dostupno "kao na tacni".

- Ono na šta sam ponosna je što su generacije mog oca i moje majke Beograđani, svi su ovde rođeni, čak i čukunbaba. Osećali smo neku vrstu privilegije što smo mogli da živimo u pradedinom stanu na Dorćolu.

- Mama mi je uvek govorila da vodim računa, jer, iako sam vukovac, da će na fakultetu svi iz unutrašnjosti da me prestignu. Meni to tad nije bilo jasno, ali činjenica je da se mi Beograđani uljuljkamo. Moji roditelji su imali divne plate i mi nismo imali za čim da grizemo - rekla je svojevremeno voditeljka u emisiji "Iz profila", gde je podelila i svoje iskustvo iz studentskih dana.

Foto: ATA images

 

- Roditelji su me terali i gurali i ja sam upisala Ekonomski fakultet i mislila sam da će sve ići lako, a zapravo je to bilo nešto potpuno drugačije. Tada sam se prvi put susrela sa razmišljanjem da ne moram odmah da dam prvu godinu i tada su mi roditelji ukinuli džeparac. Tako ja nisam razmažena, iako sam jedinica! (smeh) I kada sam shvatila da nemam novac ni za piće, shvatila sam da moram da radim. Tako da, ili te roditelji puste da budeš razmažen i da glumiš neku važnu Beograđanku, a nemaš iza sebe obrazovanje, ili te nateraju da radiš - ispričala je Jovana tada.

- Posle iscrpnih razgovora moji roditelji shvatili su da od ekonomije nema ništa. Mama mi je jasno stavila do znanja: „Slušaj, ili ćeš da studiraš ili da radiš“. Odgovorila sam okej, radiću. Jednog dana mi je rekla: "Ti si na ekonomiji, a „BK“ televizija ima konkurs za nova lica i traže ljude za marketing. Ti se prijaviš, daš svoj CV, kažeš da studiraš ekonomiju. Ne kažeš neuspešno, već vrlo uspešno, i onda te oni ubace tamo u marketing" - rekla je Jovana koja je prilikom apliciranja shvatila da konkurs nije za marketinške stručnjake, već za nova lica.

Foto: Printskrin/Instagram/jjovanajoksimovic

 

Ona se ipak prijavila, a sudeći po tome kakvu karijeru je ostvarila, nema sumnje da je zahvalna svojoj majci. Kasnije, Jovana je završila Akademiju umetnosti BK univerziteta, smer menadžment u umetnosti.

Jovana je istakla da je najveća tajna njenog uspeha u onome što se dešava iza kamera.

- Mislim da je cilj svakog intervjua ne da ti postaviš pred gledaoce istinu za koju ti misliš da je prava, već da probaš da dobiješ nešto što niko iz te osobe nije izvukao. Tu ne pomaže britak jezik, mislim da kod nas novinara mnogo više znači ono što kamere ni ne vide, te naše mimike koje imamo prema sagovorniku kada nas kamera ne snima. Ti sagovornika negde lomiš kada te niko ne vidi, tako da ja mislim da nije osmeh taj koji ih uvek izvede na put da kažu sve što kažu. Stvarno to mislim - iskrena je bila Jovana.

BONUS VIDEO: