Mirjanina privatna oaza nalazi se blizu Dunava, u selu Prigrevica pored Apatina, mestu u kome je vreme stalo i koje odiše starinskim šarmom severozapadne Bačke.

„Raj za oči i dušu”, baš kako je napisala pored jedne fotografije na kojoj su u prvom planu sveže voće i veliko dvorište puno zelenila.

Kad poželi da pobegne od beogradske vreve, Mirjana ne mora da putuje daleko. U miru bačke ravnice ima kuću uređenu u tipičnom vojvođanskom stilu, a ona je neke detalje malo i doterala.

Na primer prozore, koje je ukrasila šerpama sa tufnama, malim bundevama i cvećem.

Među rustičnim vojvođanskim čarolijama našla se i stara preslica, pa su se ispod fotografije na Instagramu nadovezali odgovarajući komentari iz bajke o Trnovoj Ružici.

- Čekam još princa za buđenje - našalila se Mirjana odgovarajući pratiocima.

U letnjoj sezoni mnoga vojvođanska polja ukrašavaju suncokreti. Prirodni antistres, kako kaže Mirjana, podsećajući na blagotvorna svojstva biljke prelepog cveta iz koje se dobija ulje, ne samo jestivo, već i eterično. Ima ga puno u blizini njene kuće...

Među stare tradicionalne lekove može da se svrsta i orahovača – neko bi rekao rakija, a neko liker. „Povećala sam količine”, otkrila je pored jedne fotografije na kojoj je vidimo sa korpom punom mladih, zelenih oraha. Pratioci su primetili da izgleda kao Hajdi, mada je bilo i dama koje su zamolile za recept.

Postoji i kutak s pogledom, koji je uredila sa posebnom pažnjom.

- Koliko radosti kad sprovedeš neke svoje ideje u nešto opipljivo. Evo šta se može uraditi od stranice konjskih kola... Zahvalna komšijama što znaju da obožavam starudiju, pa donose - napisala je Mirjana uz sliku trema gde su zvezde šareni jastuci, tavanica od greda i ukras iznad „sofe”, napravljen od drvenih delova starih konjskih kola.

(hellomagazin)

BONUS VIDEO: