- Radio sam sa njim. Ja sam porodičan čovek. Imam dvoje dece. Ne opravdavam ono što se desilo, ni životinje ovo ne rade. Stidim se što sam ikada poznavao tog čoveka. Osećam se našminkano, prevareno, nemam reči za ono što je uradio. Poznajemo se ceo život, proveli smo detinjstvo zajedno, srednju školu. On je kasnije otišao svojim putem, a ja svojim, posle 15 godina sam otvorio teretanu - rekao je DŽinović i dodao:

- Bio sam sa Nerminom u četvrtak, ništa nije pomenuo. Znao sam da ima problem sa Nizamom. Voleo sam je i poštovao kao svoju sestru. Imao sam veoma dobar odnos sa njom. Svaki problem koji je imala, zalagao sam se za nju i njeno dete. Nije bilo nikakve podrške prema Nerminu. I na tom uživo sam mu pisao brate, pa se nije povezao. I pisao sam mu, molim te, šta ti je...Ne podržavam, niti ću ikad podržati.

Tog jutra me nazvao Nermin. Pre toga me je otac probudio. Onda me nazvao Nermin i rekao mi da uključim Instagram i gledam. Bio sam šokiran, nisam mogao da verujem šta je uradio, bio je to životinjski čin. Prekinuo je uživo, posle me pozvao i rekao: "Hoćeš li da mi nahraniš dete" – priča kroz suze.

Kaže da mu je posle toga poslao lokaciju.

- Otišao sam u policijsku stanicu i rekao da znam gde su. Rekao mi je da bi dete moglo da umre jer nije dobilo terapiju. Prišli smo iza kolibe, gde smo videli Nizamino telo. Pred njom je bilo dete. Čuli smo zvuk, poput plača. Uzeo sam dete u naručje i krenuo da bežim. Uplašio sam se jer sam video kamere i pomislio da će i nas ubiti. Krili smo se u šumi sa policijom. Došla je policija i odvezli su nas u bolnicu. I dete i mene.

Tražio sam da vidim devojčicu, kada su mi dete doneli čisto, okupano, pogledao sam je i poljubio i rekao "Lena, Emir je sa tobom". Uzeli su mi dete i otišli.

Posle sam video snimak, molio sam ga, brate, nemoj to da radiš, i to me koštalo jer su ljudi izvlačili iz konteksta i mislili da ga podržavam.

Nermin me je ponovo pozvao i rekao: "Ubiću i tebe, hinjo, moli Boga da ne naletim na tebe". Rekao sam mu: "Reci mi gde si, doći ću, upucaj me" – rekao je između ostalog Emir DŽinović.

(Avaz)

BONUS VIDEO:

JEZIV SNIMAK LIKVIDACIJE - Kamere zabeležile trenutak kada je Jorović ubijen u Altini

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".