Saopštenje koje je objavio Dnevnik.hr prenosimo u celosti.

"Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke od trenutka primljene prijave nestanka osobe poduzeli su sve mere i radnje prilikom traganja, koje se poduzimaju i dalje. Po prijavi nestanka stavili smo u funkciju sve alate koje koristi policija u traganju za nestalim osobama, između ostalih radnji i mera sprovedena je pretraga terena koji su policijski službenici na temelju prikupljenih saznanja locirali kao moguću početnu lokaciju traganja, kao i korita reke Save, te su ujedno pregledane nadzorne kamere na lokacijama za koje su prikupljena saznanja da se osoba njima kretala.

Još jednom naglašavamo, da policijski službenici od same prijave nestanka kontinuirano provode i provodiće ciljane aktivnosti proverom dostupnih prikupljenih informacija radi otkrivanja novih informacija koje se koriste u svrhu traganja i u konačnici pronalaska osobe", piše u saopšetnju.

Foto: Jutjub printskrin/VELIKI BRAT

 

Marijana je nestala u noći 26. aprila 2022. godine, kada je otišla iz doma na Savici u Zagrebu, gde je živela sa porodicom, a nestanak je policiji prijavio njen suprug Karlo Seifert.

Podsetimo, Maja Kovačević se uključila uživo u program, tvrdeći da je njena sestra ubijena i da se nije ubila skočivši s mosta, kako je ranije tvrdila.

- Moja sestra se nije ubila, nije se ubila. Nalazi se na stazi 9, dvojica su je odvukla niz padinu, 30 minuta... Moram prvo da se smirim, nakon rođendana na kojem je bila, imala je svađu sa dečkom, kojeg je udarila i otišla, on je krenuo za njom, udario je nekim alatom u glavu, zvao je čoveka romske nacionalnosti, njih troje su se zaputili ka Šljemenu. Na Šljemenu su je dovršili, ubili su je, kada su je vukli niz padinu. Dokumenti su namešteni, čovek koji je plaćen da je ubije je ostavio njene dokumente na mostu, da bi izgledalo kao da se ubila. Izvinjavam se gostima, ne želim da učestvujem u tome. Molim ljude za pomoć, da se moja sestra nađe, da je moja porodica sahrani, jer se nije ubila, već je ubijena - rekla je potresena Maja, inače i bivša zadrugarka.

BONUS VIDEO: