NJegova majka, koja se srušila kada je saznala za sinovljevu smrt, krivi državu što nije zaštitila njenog sina i što je dozvolila da bude ubijen, tražeći kao uspomenu na njega identifikaciju i kažnjavanje ubice.

Otac Mihalisa prebačen je juče u bolnicu Thriasio gde je zbrinut na kardiološkoj klinici nakon što se osetio veoma loše i ostaće pod nadzorom iz preventivnih razloga, dok je majka otpuštena iz bolnice "Crveni krst".

Otkazani svi sportski i kulturni događaji

PAE AEK je objavio dan i vreme sahrane, dok je opština Elefsina saopštila da se nijedan sportski ili kulturni događaj neće održavati u gradu do sahrane Mihalisa Kacurisa.

Kako je navedeno u saopštenju Opštine Elefsina: "Kao znak žalosti za nepravedni gubitak našeg sugrađanina Mihalisa Kacurisa i do njegove sahrane, nijedan sportski ili kulturni događaj neće se održavati unutar granica naše opštine. Izražavamo našu najdublju tugu i saučešće njegovoj porodici i stojimo uz njih u ovom tragičnom trenutku. Sretan put, Mihalise..."

Želja Mihalisove porodice

U svojoj poruci, porodica Mihalisa navodi: "Naš Mihalis bio je osetljivo, dobroćudno dete koje je nesebično pomagalo u požarima, pomagao beskućnicima i imao veliku veru u Boga. Zato je njegova porodica odlučila da umesto venaca, donacije treba dati za malu decu, u korist Udruženja "ELPIDA - Udruženje prijatelja dece obolele od raka" u znak sećanja na našeg pokojnika.

Elfasina tuguje

U međuvremenu, tuga, bol i bes izazvani su krvavim sukobom navijačkog nasilja između hrvatskih i grčkih huligana koji su delovali poput obučenog jurišnog bataljona u ponedeljak uveče kada su ubili Mihalisa. Velika strast Mihalisa bila je AEK. NJegova ludost i ljubav prema Dikefalosu bili su poznati, reći će oni koji su ga poznavali, ali bez ekstrema i problema.

Voleo je svoj tim, trošio je novac i čim je imao priliku, seo je na bicikl, obučen u žuto i crno i jurio iz Elfasine do stadiona da bi uživao u utakmicama, slavio na tribinama i sedeo u okupljanjima svog tima, u društvu svojih dragih navijača-prijatelja. Imaju samo reči hvale za Mihalisa jer je te večeri došao iz Elefsine kako bi kupio kartu za utakmicu svog tima protiv Dinama iz Zagreba koja je trebalo da se odigra u ponedeljak uveče. Niko nije očekivao da će Mihalis izdahnuti nekoliko sati kasnije, izboden i umirući od krvarenja.

Prijatelji porodice Kacuris govorili su o Mihalisovom moralu i ličnosti, dok je gradonačelnik Elfasine, Argris Oikonomou, prijatelj porodice, govorio o mladiću koji je obožavao svoj tim.

- Poznajem porodicu Kacuris već mnogo godina, jer njegov otac radi u našoj opštini i imao sam sreću i zadovoljstvo da upoznam Mihalisa. Bio je odličan mladić, ozbiljan čovek koji je voleo svoj tim, AEK, bez ekstrema i posebnih problema. Bio je mladić koji je otišao da gleda svoj tim i nikada se nije vratio kući. NJegovi roditelji su slomljeni, a njegova majka koliko znam i dalje se leči u Crvenom krstu. Mi smo uz porodicu, pripremamo se za sahranu kako bismo poštovali uspomenu na njega - rekao je gospodin Oikonomou za protothema.gr.

U fokusu istrage 5 huligana

Svedočenje za svedočenjem, snimci sa nadzornih kamera, saznanja, svakodnevne nove informacije i istraga u slučaju smrti navijača AEK-a Mihalisa Kacuris u Atini je dovela do pet glavnih osumnjičenih za smrt ovog mladića - u pitanju su Hrvat, Albanac i trojica Grka. Naglasak, naravno, stavljen je na potragu za osobom koja je zadala smrtonosni udarac.

Kako pišu grčki mediji, istrage vlasti su dovele do pet glavnih osumnjičenih. To su Hrvat, Albanac i trojica Grka. Albanski i hrvatski državljanin, prilikom njihovog hapšenja, imali su preklopne noževe sa krvlju na sebi i odmah su odvojeni od ostalih uhapšenih, kao osumnjičeni za ubistvo. Dvojica Grka su organizovani navijači grčkog tima i imaju teške krivične dosijee.

BONUS VIDEO:

(Kurir, Blic, Protothema)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".